Retail en e-commerce - november 2019

03 december 2019

E-commerce marktrapporten
Smithers bespreekt de fundamentele vragen met betrekking tot verpakken voor e-commerce in een publicatie met de titel ‘E-commerce Packaging-On the Crest of a Wave’. U kunt de publicatie downloaden na het invullen van uw gegevens.
E-commercewiki heeft twee rapporten van de Ecommerce Foundation gepubliceerd, die een overzicht geven van de stand van zaken op het gebied van e-commerce in de regio's China en Australië. U kunt de verkorte versies van deze rapporten downloaden na registratie.

De e-commerce supply chain
De snelle groei van de bezorgingseconomie zet bedrijven onder druk om snel structurele uitdagingen in de toeleveringsketen aan te pakken die het moeilijk maken om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, zo blijkt uit een nieuw rapport van project44. U ontvangt het rapport per e-mail na het invullen van uw gegevens.
In de Duitse online en postordersector belandt bijna 4% van de geretourneerde artikelen bij het afval. Dit komt overeen met ongeveer 20 miljoen artikelen per jaar. Dit blijkt uit een studie van de University of Bamberg (in het Duits). Meer informatie vindt u hier (in het Duits).

Automatisering in E-commerce
L.E.K. Consulting heeft een rapport (329 kB) gepubliceerd met de titel 'Ecommerce, Automation and the Future of Intralogistics'. Het rapport kijkt de impact van e-commerce op de intralogistieke automatisering en het effect daarvan op de markt, en verkent de strategische keuzes die bedrijven moeten maken om zich te positioneren voor de volgende groeifase.
In de niet al te verre toekomst kunnen robots worden ingezet voor last-mile thuisbezorging - als ze tenminste de deur kunnen vinden. Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben nu een nieuwe navigatiemethode ontwikkeld die autonome last mile bezorging kan versnellen. De methode vereist niet dat er vooraf een gebied in kaart wordt gebracht. In plaats daarvan stelt hun aanpak een robot in staat om met behulp van aanwijzingen in zijn omgeving een route naar zijn bestemming uit te stippelen.

De toekomst van retail
Het rapport (1,81 MB) ‘The future of retail in city-centres’, geeft een concreet inzicht in de wijze waarop de kleine detailhandel in zowel stedelijke als landelijke gebieden in de Europese Unie nieuw leven kan worden ingeblazen. Het onderzoek is door Panteia uitgevoerd in opdracht van het European Economic and Social Committee (EESC).
De komende vijf jaar neemt het aandeel van mobiel binnen online aankopen snel toe, zo blijkt uit het Consumentenonderzoek dat GfK in samenwerking met ShoppingTomorrow heeft uitgevoerd. De helft van de consumenten verwacht in 2024 de meeste online aankopen via een smartphone te doen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.