Retail en e-commerce – maart 2023

06 april 2023

Ontwikkelingen in retail
Volgens Ecommerce Europe bereikte de Franse e-commerce sector voor 2022 een omzet van €146,9 miljard, een stijging van 13,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze cijfers zijn het resultaat van omzetgroei in de sectoren vervoer, toerisme en vrije tijd, die hebben bijgedragen aan de aanzienlijke stijging van de omzet in de dienstensector (+36% over het afgelopen jaar en +50% ten opzichte van 2019). De verkoop van online producten daalde met 7% ten opzichte van 2021, maar vertoonde nog steeds een stijging van 33% ten opzichte van 2019. Een ander rapport van Ecommerce Europe gaat over grensoverschrijdende e-commerce in de MOE-regio. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 10% van de deelnemende bedrijven alleen online verkoopt op marktplaatsen, zonder een eigen e-commerce website te hebben. 13% van de respondenten heeft zowel een e-commercewebsite als marktplaatsen als verkoopkanaal. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Onderzoek (3,88 MB) van PLMA toont dat de verkoop van huismerken in 2022 een nieuw record heeft bereikt, met een stijging van 11,3% tot $228,6 miljard in alle verkooppunten in de VS.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde markt voor e-commerceverpakkingen naar verwachting sterk groeien en tegen 2029 een waarde van $66,51 miljard bereiken. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.

Vergelijkende studies in retailverpakkingen
Een Universiteit van Lund-studie (2,83 MB) met de titel: ‘Current state and research directions for disposable versus reusable packaging: A systematic literature review of comparative studies', is gepubliceerd in Packaging Technology and Science.
Een Technische Universität Berlin studie (1,69 MB) getiteld 'Life Cycle Assessments of Takeaway Food and Beverage Packaging: The Role of Consumer Behaviour’, is gepubliceerd in Sustainability.
Een proefschrift (1,03 MB) van Sandra Brüel Grönberg van Chalmers University of Technology getiteld ‘Making packaging more sustainable: Effects of resource embeddedness’ is gepubliceerd.

Uitdagingen van herbruikbare en hervulbare verpakkingsconcepten
Root heeft een rapport gepubliceerd waarin de uitdagingen en kansen voor merken op het gebied van herbruikbare en hervulbare verpakkingen in kaart worden gebracht. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

E-commerce afhandeling
De SML Group heeft een white paper gepubliceerd met de titel ‘State of retail insight report 2023 part 1: Order fulfillment and the in-store customer experience’. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Smithers heeft een infographic gepubliceerd over de impact van omnichannel op e-commerce verpakkingen tot 2027. U kunt de infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.

Social commerce: geïntegreerd winkelen en sociale ervaring
Deloitte heeft een rapport (1,37 MB) gepubliceerd over de opkomst van social commerce. Social commerce is een naadloze, geïntegreerde winkel- en sociale ervaring op een app of site. Dit creëert nieuwe manieren om consumenten te betrekken en te overtuigen door middel van inspiratie, interactie, ontdekking en aankoopgemak.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.