Retail en e-commerce – juni 2020

29 juni 2020

Ontwikkelingen in Retail
RetailX heeft 2020 Ecommerce Country Reports voor Spanje en Duitsland gelanceerd. U kunt de samenvattingen downloaden na het invullen van uw gegevens.
Euromonitor heeft een white paper gepubliceerd getiteld ‘Top 100 Retailers in Azië 2020’. De white paper geeft een overzicht van de top 100 retailers, toont de innovatie van de regio binnen de industrie en onderzoekt wat deze markt onderscheidend maakt. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

Retail en verpakkingen
Smithers heeft een rapport gepubliceerd getiteld ‘The Impact of E-Commerce on Packaging: Long-term Forecasts to 2029’. Volgens het rapport zorgt een groei van dubbele cijfers in e-commerce voor een explosieve groei van de e-commerce verpakkingsmarkt. Met een huidige waarde van 35 miljard dollar, heeft e-commerce de afgelopen jaren gemiddeld iets meer dan 20% groei laten zien, met marktleiders als Amazonegebied, JD.com en Alibaba. U vindt meer informatie in een recent artikel.
L.E.K. Consulting heeft Executive Insights gepubliceerd, over hoe COVID-19 de activiteiten van bedrijven over de hele wereld, en binnen de verpakkingsindustrie, veranderd heeft. Naast het verstoren van de bedrijfsactiviteiten op de korte termijn, wordt verwacht dat COVID-19 een reeks "nieuwe normalen" voor verpakkingen zal creëren op de middellange tot lange termijn.

Invloed van COVID-19 in retail
Ecommerce Europe heeft de resultaten gepubliceerd van haar tweede onderzoek (6,8 MB) naar de impact van corona op e-commerce. Hieruit blijkt dat de meeste Europese landen zijn begonnen met een exit-strategie, dat de meeste webwinkeliers nog uitdagingen ervaren in hun supply chain en dat de meeste respondenten tevreden zijn met het optreden van hun regeringen.
Nielsen heeft een artikel gepubliceerd over de consumptiedynamiek in een door COVID-19 veranderde wereld. Ook heeft Nielsen drie verschillende tijdhorizons voor wereldwijd marktherstel na COVID-19 geïdentificeerd en worden voorwaarden geschetst voor bedrijven om te kunnen rebounden, rebooten of herinvesteren als ze geconfronteerd worden met potentieel ongekende recessieomstandigheden.

Consumentengedrag
Euromonitor heeft een white paper gepubliceerd getiteld ‘Health By Generation: Understanding Healthy Lifestyles and Behaviours’. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens Thuiswinkel.org bereikt het aantal online bestellingen een nieuwe piek, zo leert een rondgang langs de leden. Consumenten geven zichzelf extra cadeautjes als beloning voor het thuisblijven en het goede gedrag van de afgelopen weken. Daarnaast worden er veel producten gekocht om het thuisblijven aangenamer te maken.

Duurzaamheid en consumentenkoopgedrag
Uit de jaarlijkse Retail Buying Study van IPG Mediabrands blijkt dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp voor Nederlandse consumenten is. Opvallend is dat consumenten tijdens de coronacrisis iets minder duurzaam zijn gaan kopen. Maar ze kopen ondanks dat nog steeds het liefst bij winkels die duurzaamheid belangrijk vinden èn daar ook over communiceren.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.