Retail en e-commerce – augustus 2020

08 september 2020

Ontwikkelingen in de Retail
RetailX heeft het 2020 Ecommerce Country Report voor Italië gelanceerd. U kunt de samenvatting downloaden na het invullen van uw gegevens.
In 2019 compenseerde de groei van de pakketbezorging in Nederland de daling van de postbezorging, volgens een recent rapport (803 kB) van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
PMMI heeft Packaging for E-commerce’ gepubliceerd als bijlage bij Packaging World, met verschuivende gewoontes in post-COVID-19, het groeiende e-commerce kanaal en de bijbehorende verpakkingen.
RetailSonar analyseerde de actuele salesdata van winkellocaties in België en Nederland en de bijbehorende webshops. Het rapport is te downloaden na invullen van uw gegevens.
Deloitte heeft een rapport (2,6 MB) gepubliceerd waarin zeven data-gedreven trends worden beschreven die de toekomst van de retail en consumentenproductenindustrie bepalen.

Winkelgedrag van de klant
Hoe mensen beslissen wat te kopen ligt in het "rommelige midden" van de aankoopreis volgens het rapport Decoding Decisions (3,4 MB) onlangs gepubliceerd door Google.
Euromonitor kijkt verder dan de standaard demografie en profileert 11 verschillende op persoonlijkheid-gebaseerde consumententypes in een nieuw rapport dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens. Ook heeft Euromonitor zijn 2020 Digital Consumer Survey gepubliceerd, waarin de rol en de invloed van technologie op de handel en de motivaties en de waarden van de consument zijn beschreven. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Uppsala University heeft een masterscriptie gepubliceerd getiteld ‘A world without packaging?: How can food retailers reframe the practice of packaging?’
Terwijl IRI de wereldwijde pandemie blijft volgen, geven ze in een nieuw rapport (1,9 MB) inzicht in de invloed van COVID-19 op het aankoop- en winkelgedrag.
Dotcom Distribution’s eCommerce Consumer Survey toont dat duurzame verpakkingen een belangrijke factor zijn als het gaat om het kiezen van merken waarbij consumenten willen winkelen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een retailstudie (13,3 MB) gepubliceerd door IPG Mediabrands brengt het koopgedrag van Nederlanders in kaart.
Uit een door Oceana gesponsord opinieonderzoek blijkt dat Amazon-klanten meer online kopen als gevolg van COVID-19, maar zich zorgen maken over de plasticvervuiling.

LCA voor E-commerce verpakkingen
In het kader van haar doctoraalopdracht aan de TU Twente heeft Lieke van der Worp op 23 juli 2020 een voordracht gehouden getiteld ‘Requirement Lifecycle Management for e-commerce packaging’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

Online bezorging en last-mile
Uit nieuw onderzoek van het project44 blijkt dat kopers bij economische onzekerheid nog steeds verwachten dat bedrijven snelle leveringspraktijken hanteren, de duurzaamheid verhogen en de gegevens van klanten veilig bewaren. U kunt de samenvatting downloaden na het invullen van uw gegevens
Een nieuw rapport, in opdracht van SOTI, toont dat de last-mile delivery het meest inefficiënte proces van de gehele supply chain is. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.


NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.