Retail en e-commerce - augustus 2019

05 september 2019

Ecommerce packaging: Inzichten, retailers vergeleken en Amazon programma
Een online te lezen bijlage van Packaging World biedt een schat aan inzichten over verpakkingen voor e-commerce, inclusief de resultaten van een onderzoek naar e-commerce verpakkingsmaterialen, pijnpunten en methoden. US Packaging and Wrapping LLC vergeleek 3 VS retailgiganten met betrekking tot het gebruik van e-commerce verpakkingen voor 5 non-food producten. De resultaten kunt u hier bekijken in een reeks inzichtelijke infografieken.
De Amerikaanse uitrol van het Amazon Frustration-Free Packaging certification programme heeft enige vertraging opgelopen; Amazon heeft de deadline verschoven van 1 - augustus naar 3 september 2019. Voor Europa is 1 oktober nog steeds de datum. Het programma omvat een boete van $1,99 per niet-conforme verpakking. Dit en meer tijdens de jaarvergadering van de NVC internationale werkgroep Web Retail Packaging, 20 september 2019 in Rotterdam.

(R)etail in Nederland, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk
De toekomstbestendigheid van een retailer wordt bepaald door 3 factoren: een goed online profiel, een onderscheidende winkel en het vermogen veel traffic te genereren. Kruidvat, Rituals en IKEA zijn de NL retailers die het beste presteren op deze aspecten, aldus Retail Ranking 2019 van Q&A. U ontvangt het rapport per email na het invullen van uw gegevens.
De Nederlandse consument geeft zich massaal over aan gemaksvoedsel. Dat is terug te zien in de cijfers van de FSIN Food500, de ranglijst van de 500 grootste foodbedrijven in Nederland. Deze 500 bedrijven realiseerden in 2018 een recordomzet van bijna €50 miljard.
Ecommerce rapport Switzerland 2019 geeft een overzicht van de stand van zaken van e-commerce in Zwitserland. U kunt de korte versie van het rapport downloaden na registratie. EHI (in het Duits) heeft de publicatie aangekondigd van EHI Handelsdaten Aktuell 2019 met een overzicht van het retaillandschap in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Elke statistiek in het boek is via een code gekoppeld aan de statistische database www.handelsdaten.de (in het Duits). Meer informatie over het kopen van de studie vindt u hier (in het Duits).

Consumenten: ervaring digitaal shoppen en direct kopen van merkeigenaren
De klant van de toekomst 2019 van Wunderman Thompson biedt inzicht in 3 belangrijke fases van digitaal shoppen: waar consumenten hun koopinspiratie op doen, hoe ze zoeken en waar ze shoppen. Ook wordt beschreven hoe je het beste met de klant om kunt gaan om de ultieme customer experience te leveren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens ABN AMRO zegt 3 op de 10 consumenten bereid te zijn voedingsmiddelen rechtstreeks bij (merk)producenten te bestellen. Maar liefst de helft overweegt dit te doen als de producten goedkoper zijn of als het speciale producten betreft die niet in de supermarkt te koop zijn, zo blijkt uit het onderzoek (2.22 MB). Een nieuw DHL-rapport toont aan dat de meeste bedrijven er niet in geslaagd zijn een e-commerce strategie volledig te implementeren, ondanks het belang hiervan. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Automatisering, retailbeveiliging en EU-regels voor drones
PMMI heeft een overzicht gepubliceerd van de invloed van trends, machines en het gebruik van automatisering in de omnichannel retailsector op de productverpakking. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres. Op 20 juni 2019 zijn de resultaten van de Crime&tech studie Retail Security in Europe - Going beyond shrinkage, gepresenteerd. U ontvangt het rapport per e-mail na invullen van uw gegevens. EASA heft de publicatie aangekondigd van Gedelegeerde Verordening (EU) 2019/945 en Uitvoeringsverordening (EU) 2019/947, om ervoor te zorgen dat drone-verkeer in heel Europa veilig en beveiligd is. De regels helpen de veiligheid en de privacy van de EU-burgers te beschermen en maken tegelijkertijd het vrije verkeer van drones en een gelijk speelveld binnen de EU mogelijk.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.