Retail en e-commerce - april 2019

25 april 2019

Golfkarton, kunststof, duurzaamheid in webwinkel-verpakkingen
Bol.com zegt dat ze waar mogelijk in 2019 met hun (extra), alom bekende blauw/witte omdoos zullen stoppen. Ze denken ongeveer 3,5 miljoen artikelen zonder dit soort dozen te gaan verzenden. Als karton nodig is voor de bescherming van het artikel, verzendt bol.com het product bij voorkeur in de eigen (product)verpakking alleen. De e-tailer introduceert ook een transportzak van gerecycled plastic, met als doel de lege ruimte te beperken. Verpakkingen zijn ongeveer 20% van de totale CO2-uitstoot van bol.com.
Met ‘Goed Verpakt: de Handleiding Duurzaam Verpakken’ helpt Thuiswinkel.org webshops op weg om de beste keuze te maken. De handleiding (2,19 MB) gaat uitgebreid in op alle elementen die een rol spelen bij duurzaam verpakken en is bedoeld om webwinkels in de non-foodsectoren verder te helpen.
Voorlopige resultaten van de NVC Web Retail Sustainability Insights Survey (WRP-SIS) maakten deel uit van een presentatie (3,56 MB) die NVC op 20 maart 2019 op het NL Packaging Event aan ruim 120 aanwezigen. Verleden, heden en mogelijke toekomst van verpakkingen voor e-commerce werden uitgebreid besproken. De volgende bijeenkomst van de NVC International Working Group Web Retail Packaging vindt plaats op 20 september 2019 in Rotterdam.

Consumenten-inzichten in de detailhandel van de toekomst
Naarmate de concurrentie toeneemt en de voorkeuren van de consument evolueren, blijven de retailers de manier waarop klanten surfen, winkelen en kopen verbeteren. In een white paper (What's New In Retail: Emerging Global Concepts) identificeert Euromonitor International de beste retail-concepten wereldwijd voor vier categorieën: voedingswinkels, non-food winkels, andere concepten en puur digitale winkels. U kunt de white paper per e-mail ontvangen na het invullen van uw gegevens.
PwC's 10e jaarlijkse Global Consumer Insights Survey (GCIS) verzamelt het gedrag en de emoties van meer dan 21.000 online consumenten in 27 regio’s. Deze editie laat zien dat naast de traditionele Return on Investment (ROI) maatstaven die worden gebruikt om het succes van een bedrijf te bepalen, het bedrijfsleven nog een andere maatstaf moet introduceren en wel een met de focus op klantervaring: Return on Experience. Of het nu gaat om huishoudelijke artikelen, gezondheidsdiensten, de verkoop van auto's of financiële diensten, het leveren van een superieure ervaring maakt van een bedrijf een winnaar, zegt PwC. U kunt het rapport downloaden (10.39 MB).
De Ecommerce Foundation heeft updates over de ontwikkelingen in de e-commerce markt gepubliceerd voor Nederland, Duitsland en België. U kunt verkorte versies van de rapporten gratis downloaden nadat u zich op de website heeft geregistreerd.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.