Productie, logistiek en inkoop – september 2023

03 oktober 2023

Logistieke verpakkingsontwikkelingen
Een studie (1,11 MB) van Politeknik Ungku Omar-onderzoekers over duurzame verpakkingsoplossingen voor automotive producttransport is gepubliceerd in het Jurnal Kejuruteraan.
Een studie (677 kB) van de Universidad Nacional de Colombia getiteld: 'Comparison of mathematical models in reverse logistics: case of pesticide containers and packaging' is gepubliceerd in DYNA.
Een studie (1,49 MB) van de Universiteit van Jordanië over een DEA-efficiëntiebeoordeling van verpakkingslijnen in de farmaceutische industrie is gepubliceerd in Engineering Letters. Dit onderzoek kan besluitvormers helpen de juiste acties te kiezen om inefficiëntiescores te verlagen en de prestaties van de lijnen te verbeteren.

Digital twins en optimalisatie van verpakkingsprocessen
Volgens onderzoek van Gartner is 27% van de chief supply chain officers van plan een digital twin van de klant te implementeren.
FPA en PMMI hebben een rapport (5,87 MB) gepubliceerd over de transitie van flexibele materialen. Het rapport is bedoeld als leidraad voor merkfabrikanten om ervoor te zorgen dat het proces in verpakkingsoperaties efficiënt en succesvol verloopt.
PMMI heeft de onlangs goedgekeurde ‘American National Standard on the Safety of Packaging and Processing Machinery’, ANSI/PMMI B155.1-2023, uitgebracht. Deze nieuwe editie markeert een grondige herziening van de norm en introduceert cruciale veranderingen die prioriteit geven aan de veiligheid van gebruikers en vooruitgang in de industrie.

Digitalisering en generatieve AI
Veel bedrijven worden geconfronteerd met strategische vragen over de mogelijkheden van generatieve AI. Een recent rapport (2,76 MB) van L.E.K. Consulting schetst wat bedrijven moeten weten om de uitdagingen en kansen van generatieve AI het hoofd te bieden.
Smithers heeft een whitepaper gepubliceerd over hoe generatieve AI verpakkingen zal transformeren tegen 2030. Het richt zich op dynamisch ontwerpen, analyse van prestaties en gebruik, optimalisatie van de toeleveringsketen en verbeterde R&D. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens CBS nam in het afgelopen jaar bijna 71% van de Nederlandse bedrijven digitaliseringsinitiatieven. Een hogere productiviteit en efficiëntiewinst zijn de meest genoemde redenen om verder te digitaliseren. Ruim de helft van deze bedrijven ondervond hierbij geen belemmeringen, zoals te hoge kosten of een gebrek aan deskundig personeel.
ING heeft het tweede deel gepubliceerd van hun analyse over digitaliseringskansen en uitdagingen in de productieketen van de Nederlandse maakindustrie. In dit deel verkennen ze de barrières en hoe producenten die kunnen overwinnen.

Het Palletrapport: Staat van de palletindustrie in de VS
De Amerikaanse marktontwikkelingen in het gebruik van pallets worden geanalyseerd in het jaarlijkse Palletrapport van Modern Materials Handling en Peerless Research Group. Het rapport behandelt de soorten en maten pallets die bedrijven gebruiken, de mechanismen die worden gebruikt om de ladingen op de pallets vast te zetten en de bredere rol die pallets spelen in wereldwijde toeleveringsketens.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.