Productie, logistiek en inkoop – september 2020

28 september 2020

Impact van COVID-19 op de supply chain
DHL heeft een white paper gepubliceerd; ‘Delivering pandemic resilience’ over hoe stabiele bevoorradingsketens voor vaccins en medische goederen tijdens de COVID-19-crisis en toekomstige noodsituaties op het gebied van gezondheid kunnen worden veiliggesteld. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
M&A Worldwide publiceerde hun Advanced Manufacturing Industry Group 2020 rapport (3,9 MB) met huidige trends en de impact van COVID-19 op productie.
Het laatste BCI-rapport, COVID19: The Future of Supply Chain, toont de impact van de pandemie op de toeleveringsketens, waarbij 73% van de organisaties te maken heeft met 'enkele' of 'aanzienlijke' schadelijke gevolgen aan de toeleveringszijde. U kunt het rapport downloaden na registratie.
De white paper Food Industry Control and Protection Against COVID-19, van EAS Consulting Group, bevat enkele aanbevolen overwegingen op basis van de huidige richtlijnen voor voedselveiligheid en de huidige inzichten over COVID-19. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

Toekomstperspectief en optimalisatie in de logistiek
De MHI publicatie Transformation Age: Shaping Your Future, de derde publicatie in de MHI Roadmap-serie, is bedoeld om professionals uit de material handling, logistiek en supply chain-industrie inzicht te geven in trends en technologieën die van invloed zijn op zakelijk succes in de komende 10 tot 20 jaar.
Een nieuw PMMI rapport laat zien dat OEM’s en leveranciers die voldoen aan de behoeften van de veranderende tijden, samen met de CPG's van de toekomst zullen floreren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mail adres.
Onlangs is een artikel van FZI-onderzoekers gepubliceerd met de titel Fully-Automated Packaging Structure Recognition in Logistics Environments (3,9 MB).
GS1 is een samenwerking aangegaan met 42 toonaangevende belanghebbenden om te streven naar efficiëntie en duurzaamheid in de Europese transportcorridors.

Normen en regelgeving in de logistiek
ISO heeft een artikel gepubliceerd over zijn eerste normen en documenten ter ondersteuning van blockchaintechnologie: ISO 22739, ISO/TR 23244 en ISO/TR 23455. De normen ISO/TR 3242, ISO 23257 en ISO/TS 23635 zitten in de pijplijn. Zij moeten bijdragen aan een gemeenschappelijk begrip en de invoering ervan op een veilige manier ondersteunen.
De Europese Commissie verwacht dat het initiatief inzake kunstmatige intelligentie (AI), ethische en wettelijke vereisten in het eerste kwartaal van 2021 zal worden goedgekeurd. Dit initiatief zal ervoor zorgen dat AI veilig en rechtmatig is en in overeenstemming met de grondrechten van de EU. Het algemene doel is de invoering van betrouwbare AI in de EU-economie te stimuleren.

Voedselveiligheid en -bezorging
Smithers publiceerde een white paper over waarom voedselveiligheid van cruciaal belang is voor karton en golfkarton inktjetmachines. Het biedt een leidraad voor producenten die een investering in inktjet overwegen. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens Springwise start het Latijns-Amerikaanse bedrijf iFood met maaltijdbezorging per drone in Brazilië. Het bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van de nationale luchtvaartautoriteit. 
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.