Productie, logistiek en inkoop – oktober 2020

02 november 2020

Smart Industries en ontwikkelingen
Het PMMI-rapport ‘Trends in Adoption of Remote Access: Moving Forward During Covid 19’ beschrijft hoeveel CPG's, OEM's en systeemintegratoren reageren op het "nieuwe normaal" in productie. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
Deloitte en Wichita State University kondigden de lancering aan van The Smart Factory @ Wichita, een leeromgeving die de toekomst van productie zal versnellen omdat innovatie en nieuwe technologieën de activiteiten en de moderne onderneming blijven hervormen.
ING publiceerde hun Thema Update van oktober over digitalisering en Smart Industry.
Uit onderzoek (1,7 MB) van de KvK blijkt dat de naamsbekendheid van Smart Industry de afgelopen vier jaar is gegroeid.
Uit een nieuwe analyse van PwC blijkt dat blockchaintechnologie het wereldwijde BBP de komende tien jaar met $1,76 biljoen zou kunnen verhogen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Frank van der Stappen is per 1 augustus 2020 benoemd tot hoogleraar Robotics and Automation. Dit is een gecombineerde aanstelling aan de vakgroep Informatica van de Universiteit Utrecht en het Department of Engineering van University College Roosevelt.

Industrie 4.0 en de toekomstige supply chain
Tetra Pak heeft een white paper (2,71 MB) uitgebracht over voedselveiligheid en Industry 4.0. Het deelt inzichten over praktische manieren om voedselveiligheidsproblemen te voorkomen en mogelijke problemen op tijd op te sporen door middel van digitale technologieën.
L.E.K. Consulting publiceerde een artikel over de evoluerende markt voor magazijnautomatisering en de implicaties voor investeerders.
In de vijfde editie van de Logistics Trend Radar geeft DHL 29 belangrijke trends die de komende jaren een impact zullen hebben op de logistieke sector. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Logistiek Management heeft een Special Digital Edition; Robotics finds its place in fulfillment, gepubliceerd over robotica in het afgelopen jaar om de evolutie van deze marktsector te helpen volgen. Ze bieden aldus een momentopname van hoe robotica wordt toegepast binnen logistieke operaties. U kunt de special downloaden na het invullen van uw gegevens.
FZI Research Center for Information Technology publiceerde een white paper (14,84 MB) getiteld ‘An image processing pipeline for automated packaging structure recognition.’

Normen in logistiek
ISO wil ervoor zorgen dat gebruikers dezelfde taal spreken in de blockchain. Daarom wil ISO's technische commissie ISO/TC 307 het concept van de blockchain en het mechanisme ter ondersteuning daarvan standaardiseren.
GS1 diende een beleidsdocument (2,65 MB) in met aanbevelingen over hoe GS1 Global Data Standards kunnen helpen om betere supply chains op te bouwen en voorbereid te zijn op toekomstige verstoringen. De hoofdlijnen staan in een samenvatting (182 kB).

Duurzame supply chains en verpakkingsconcepten
Onderzoekers van University North publiceerden een paper (281 kB) over herbruikbare verpakkingen in de IOP Conference Series: Materials Science and Engineering. De title is ‘An analysis of performance factors evaluation of reusable/returnable packaging.’
Uit onderzoek van Pelican BioThermal blijkt dat de focus van biofarmaceutische bedrijven op duurzaamheid in Cold Chain partnerships ligt. U kunt het onderzoek downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.