Productie, logistiek en inkoop – november 2020

01 december 2020

Palletrapport: Stand van zaken in de VS palletindustrie
De Amerikaanse marktontwikkelingen in het gebruik van pallets worden geanalyseerd in het jaarlijkse Pallet Report van Virginia Tech University in samenwerking met Modern Materials Handling en Peerless Research Group (PRG). Bijna alle (94%) ondervraagde bedrijven gebruiken houten pallets. Dit is vrij consistent met de onderzoeken van voorgaande jaren. Nog eens 37% zegt plastic pallets te gebruiken en 12% gebruikt houtcomposietpallets, wat een daling is ten opzichte van voorgaande jaren. Nog eens 6% van de bedrijven gebruikt metalen pallets, 4% gebruikt karton of golfkarton en 1% gebruikt pallets van een ander materiaal.

Smart Manufacturing
Een nieuw rapport (2,6 MB) van Deloitte en de Manufacturers Alliance for Productivity and Innovation (MAPI), "Accelerating Smart Manufacturing: The Value of an Ecosystem Approach," onderzoekt hoe slimme productie initiatieven mogelijk zijn beïnvloed door COVID-19. Het stelt een ecosysteembenadering voor om bedrijven te helpen op koers te blijven, de digitale transformatie te versnellen en de productiviteit en prestaties te stimuleren.

Overheid richt zich op de groei van de industrie
Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen gaat het kabinet gericht inzetten op groei van de Nederlandse (maak)industrie. Dat staat in de Visie op de toekomst van de industrie in Nederland (377 kB) die staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) op vrijdag 30 oktober 2020 mede namens minister Eric Wiebes (EZK) aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Strategieën voor de toeleveringsketen in de productie
Nieuw onderzoek (4,4 MB) van Foley & Lardner LLP suggereert een mogelijk verschuiving in het denken van productiemanagers over hun toeleveringsketens: van een primaire focus op het minimaliseren van doorlooptijden en kosten naar een die prioriteit geeft aan meer stabiliteit en veerkracht in het geval van verstoringen.
Het PMMI rapport 'Newly revamped Total Cost of Ownership': Packaging and Processing Machine Guidelines’ helpt CPG-bedrijven en OEM's bij het identificeren, kwantificeren en uitsplitsen van de kosten voor de aankoop en het gebruik van machines. De tool is ontwikkeld door het OpX Leadership Network, onder leiding van PMMI. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Gartner heeft hun Supply Chain Strategy: Quick Guide gepubliceerd om te helpen bij het bereiken van consensus en afstemming voor supply chain strategieën. U kunt de gids downloaden na het invullen van uw gegevens.

Standaardisatie voor betere communicatie in de logistiek
Een nieuwe ISO-norm stelt gebruikers in staat hun kosten te verlagen en problemen aan te pakken die worden veroorzaakt door de huidige verscheidenheid aan chain of custody systemen. ISO 22095 - Chain of custody - General terminology and models behandelt problemen zoals risico's, tijdverlies en productieomstandigheden. De modellen en vereisten zijn gedefinieerd onafhankelijk van sectoren, grondstoffen, producten en behandelde onderwerpen, van voedselveiligheid of duurzaamheid van productintegriteit en -kwaliteit.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.