Productie, logistiek en inkoop – januari 2023

02 februari 2023

Supply chain uitdagingen
De Universiteit van Buraimi heeft een paper (5,1 MB) gepubliceerd in het tijdschrift Applied System Innovation getiteld "Significance of Sustainable Packaging: A Case-Study from a Supply Chain Perspective'. Hubs heeft zijn Supply Chain Resilience Report 2023 gepubliceerd, met inzichten uit 2022 en aandacht voor recente verstoringen van de toeleveringsketen. 43,7% van de respondenten denkt dat meer lokale bevoorrading de toeleveringsketens in 2023 zal helpen versterken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
De Universiteit van Graz heeft een paper (1,3 MB) gepubliceerd in het tijdschrift Technological Forecasting & Social Change met de titel 'Circular plastics packaging - Prioritizing resources and capabilities along the supply chain'.

Technologische trends die de logistiek beïnvloeden
Deloitte heeft een rapport (24,4 MB) gepubliceerd waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe technologieleiders lessen uit het verleden gebruiken om technologiegerichte, toekomstvriendelijke strategieën te ontwikkelen. Dit jaar komt vertrouwen naar voren als het centrale element in alle trends van 2023, omdat ondernemingen steeds meer inzien dat bedrijfsresultaten minder worden beperkt door technologische mogelijkheden en meer door het comfort en vertrouwen in de adoptie en impact. DHL heeft een rapport gepubliceerd over trends die de richting van bedrijven, samenlevingen en technologieën voor de wereldwijde logistieke gemeenschap in het volgende decennium mede zullen bepalen. Van deze trends zullen de-carbonisatie, robots, big data, diversificatie van de toeleveringsketen en alternatieve energieoplossingen de grootste impact hebben op de transformatie van de logistiek.

Status van AI
Deloitte heeft zijn vijfde editie van het onderzoek (16,6 MB) 'State of AI in the Enterprise' gepubliceerd, dat organisaties een routekaart biedt om achterblijvende AI-resultaten te navigeren. Het is duidelijk dat ondanks de snelle vooruitgang op de AI-markt organisaties moeite hebben om de implementatie om te zetten in schaalbare transformatie.
Onderzoekers van het MIT hebben belangrijke stappen gezet in de richting van het creëren van robots die praktisch en economisch bijna alles in elkaar kunnen zetten, ook dingen die veel groter zijn dan zijzelf, van voertuigen tot gebouwen en grotere robots.
Omron heeft een white paper gepubliceerd over de evolutie van traceerbaarheid en legt uit waarom de laatste fase, Traceerbaarheid 4.0, niet alleen gaat over het traceren van producten in de toeleveringsketen, maar ook over het optimaliseren van de productiviteit, kwaliteit en merkreputatie binnen de productie door het koppelen van product- aan procesparameters. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een nieuwe CEN en CENELEC Workshop Agreement zal de basis vormen voor de oprichting van een Europees gefedereerd smart factory ecosysteem dat de uitwisseling van innovatie en informatie tussen een groot aantal belanghebbenden zal vergemakkelijken.

Multi-objectieve planning in groenteverwerking en -verpakking
Het Indian Institute of Technology Guwahati heeft een artikel (9,2 MB) gepubliceerd in het tijdschrift Food and Bioproducts Processing, getiteld 'Multi-objective scheduling in the vegetable processing and packaging facility using metaheuristic based framework'.

Beheersen van fouten bij het verpakken van chirurgische instrumenten
West China Second University Hospital heeft een artikel (1,5 MB) gepubliceerd in Scientific Reports over de toepassing van een gezondheidszorg faalwijze- en effectanalyse bij het beheersen van fouten bij het verpakken van chirurgische instrumenten.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.