Productie, logistiek en inkoop - januari 2020

12 februari 2020

Trends en ontwikkelingen
Het PMMI-rapport ‘Trends and Advances in Food Packaging and Processing’ presenteert de veranderingen en uitdagingen die zich op de fabrieksvloer voordoen. U kunt een samenvatting van het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
ISO heeft onlangs ISO 14007:2019, Environmental management 'Guidelines for determining environmental costs and benefits' gepubliceerd. Moonen Packaging komt met ‘Het zesde element van Total Cost of Shipment’, een whitepaper over het toevoegen van een extra variabele (CO2 Footprint) om transportkosten te berekenen. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Samenwerkingspartners onder de naam Medical Drone Service (MDS) willen onderzoeken hoe drones ingezet kunnen worden bij medische transporten zoals voor medicijnen en bloed.
Een artikel (567 kB) over eindige elementen analyse van de positie van ribbenkussentjes voor geëxpandeerde polystyreenverpakkingen is gepubliceerd in het Journal of Advanced Manufacturing. Verder publiceerde Food Packaging and Shelf Life een artikel (8,7 MB) over het evalueren van de verpakkingsprestaties voor bananen onder gesimuleerde trillingen.

Industrie
Industry4Europe, heeft haar nieuwe gezamenlijke document ‘A long-term strategy for Europe's industrial future: from words to action’ gepubliceerd.
DHL meldt de publicatie van de 2019 DHL Global Connectedness Index (6,49 MB). Max Lemke van DG Connect heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het rapport (2,1 MB) van TNO getiteld ‘Industrial B2B platforms: The race Europe cannot afford to lose’.
Agoria heeft een whitepaper gepubliceerd over de digitale rijpheid van industriële KMO's in België. De studie toont een direct verband tussen de manier van werken en denken, de cultuur en het succes van digitale projecten. U kunt het downloaden na het invullen van uw gegevens.
Ultimaker heeft de 3D Printing Sentiment Index gepubliceerd, een maatstaf voor zowel marktbewustwording en -adaptatie, als het sentiment over de impact van de technologie.

Automatisering en Kunstmatige Intelligentie (AI)
De 2de drupa Spotlight biedt een diepgaande analyse van workflow-automatisering.
Deloitte heeft de 19e editie van zijn ‘Technology, Media & Telecommunications Predictions’ uitgebracht, waarin drie overkoepelende thema's aan bod komen: de interconnectiviteit tussen technologieën, IoT en de introductie van nieuwe diensten en producten.
Een nieuw rapport (3,3 MB) van het Capgemini Research Institute benadrukt dat de Europese markt toonaangevend is op het gebied van de implementatie van AI in productieprocessen. In een ander rapport (4,8 MB) stelt het bedrijf dat smart factories de wereldeconomie met 1,5 biljoen dollar zullen doen groeien tegen 2023.
VUB heeft het AI Experience Center geopend. De universiteit heeft een lange traditie op het gebied van kunstmatige intelligentie en wil die lijn nu doortrekken.
Het interregionale samenwerkingsproject SMARTY wil een beleidsbasis creëren om de belangrijkste uitdagingen aan te pakken die de invoering van Industrie 4.0-oplossingen en hun potentieel binnen het ecosysteem van Europese KMO’s verhinderen.
PwC heeft een rapport (11,3 MB) gepubliceerd over de rol van digitalisering bij de hervorming van de industriële productie-industrie.
Advances in Materials Science and Engineering heeft een artikel (1,05 MB) gepubliceerd over een automatisch pick-and-place verpakkingssysteem met vacuümheffer. Advances in Computer Science Research heeft een artikel (651 kB) gepubliceerd over het ontwerp en de simulatie van een paper roll packaging workstation gebaseerd op RobotStudio.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411