Productie, logistiek en inkoop – februari 2020

03 maart 2020

Ontwikkelingen, doelen en normen
Volgens een rapport (892 kB) van het World Economic Forum (WEF), verdient 3D-printen de komende jaren de nodige aandacht van managers en beleidsmakers omdat de technologie de volledige wereldhandel gaat beïnvloeden. Volgens een andere studie (7,9 MB) van het WEF in samenwerking met PwC, zal 2/3 van de 169 doelstellingen die aan de basis liggen van de wereldwijde Sustainable Development Goals, kunnen worden ondersteund door technologische innovatie.
Op de Fruit Logistica in Berlijn is door GroentenFruit Huis en Corrugated Benelux Association de Common Footprint Quality (CFQ) standaard gelanceerd. Deze CFQ standaard is de nieuwe Benelux kwaliteitsstandaard voor groente- en fruitdozen van golfkarton en massief karton. U kunt meer informatie hier vinden.
Précon heeft een kruistabel opgesteld om de verschillen tussen de oude en de nieuwe versie van BRC Packaging duidelijk te maken. Deze is te verkrijgen na het invullen van uw gegevens.
Een paper (982 kB) van Darma Persada University onderzoekers, met de titel ‘Design of leak testing machines for automatic generic drug packaging pressure capacity of 0.4 atm’, is gepubliceerd in het Journal of Physics: Conference Series.

Digitalisering
Volgens onderzoek van October denkt twee derde van de MKB-ondernemers dat digitalisering noodzakelijk is voor de toekomstige groei van hun organisatie. Kleine bedrijven zijn echter minder ver met digitalisering dan grote bedrijven meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers uit onderzoek naar ICT-gebruik onder bedrijven in Nederland. Verder loopt 31% van de productiebedrijven achter op het gebied van digitalisering en innovatie volgens onderzoek van Axians. Dit rapport kan worden gedownload na het invullen van uw gegevens.
Met het project ‘Future Proof Warehousing’ biedt VIL bedrijven inzicht in de mogelijkheden van digitalisering en automatisering voor een efficiënt, veilig en toekomst bestendig magazijn.

Kunstmatige intelligentie (AI)
Volgens McKinsey maken bedrijven in toenemende mate gebruik van Artificial Intelligence (AI) in hun standaardprocessen. Uit onderzoek blijkt dat organisaties die werken met AI kosten besparen en een hogere winst genereren.
Volgens IT-onderzoek van The Hackett Group kunnen slimme automatiseringstechnologieën, zoals robotachtige procesautomatisering, conversatie-interfaces en cognitieve automatisering IT-organisaties in staat stellen hun productiviteit tot 23% te verbeteren en hen tegelijkertijd helpen de kosten te verlagen, de effectiviteit te verbeteren en de klantervaring te verbeteren. Het rapport kan worden gedownload na het invullen van uw gegevens.

Internet of Things
Onder leiding van Wageningen Food & Biobased Research en TNO gaat een consortium van partijen onderzoeken wat toepassing van Internet of Things (IoT) kan betekenen in de voorkoming van voedselverspilling in vers-logistiek.
PMMI heeft, in samenwerking met IHS Markit, een Industrial IoT Readiness rapport ontwikkeld om inzicht te krijgen in de mate van gereedheid en de gebieden waar verdere investeringen nodig zijn. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411