Productie, logistiek en inkoop - augustus 2019

05 september 2019

Inspectie van verpakkingsmaterialen en testen van seals
Een recent artikel (221 kB) gepubliceerd door Packaging Technology and Research gaat over het testen van de seals van verpakkingen. Het artikel beschrijft en vergelijkt verschillende testmethoden en vermeldt de bijbehorende ASTM-normen.
Onderzoekers van Universitas Indonesia bestudeerden de inspectie van verpakkingsmateriaal binnen de babymelkindustrie. Een artikel (575 kB) is gepubliceerd in de IOP Conference Series: Materials Science and Engineering.

Houten verpakkingen en ISPM 15
EPV meldt dat de EC heeft bevestigd dat het wel degelijk toegestaan is houten pallets en verpakkingen die eenmaal in omloop zijn door middel van Heat Treatment ISPM 15 compliant te maken. Tot nu toe gaf Spaanse regelgeving aan dat dit niet zou mogen.

Blockchain
Volgens Lancaster University onderzoekers brengt een kit, gemaakt van alledaagse voorwerpen, blockchain naar de fysieke wereld. De 'BlocKit' is bedoeld om mensen te helpen begrijpen hoe digitale blockchains werken en kan ook door ontwerpers worden gebruikt. Het werk wordt geschetst in een paper (908 kB) dat op DIS '19 is gepresenteerd.
Voor hun scriptie (1,33 MB) aan Lund University hebben Eric Trulsson en Louise Ragnarsson onderzocht of blockchaintechnologie de kartonverpakkingsindustrie en haar toeleveringsketen kan helpen bij de toekomstige uitdagingen van het traceren van gerecyclede vezels.

Robots, kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT)
Onderzoekers van Rutgers University hebben kunstmatige intelligentie gebruikt om een robotarm te besturen die een efficiëntere manier biedt om dozen in te pakken. De studie (4.46) is gepubliceerd op de IEEE International Conference on Robotics and Automation.
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft de oprichting van het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) aangekondigd. TU/e leidt ook het project ‘An Internet of Secure Things – INTERSECT’ dat de eerste aanzet moet geven tot ‘een blauwdruk’ voor het ontwerp, beveiliging en beheer van IoT-systemen.
Digitale technologieën - zoals aangesloten apparaten in IoT, AI en robotica - blijven veel aandacht krijgen. Uit een onderzoek van Sikich is echter gebleken dat veel bedrijven deze nieuwe technologieën nog niet hebben geïmplementeerd. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Digital twins
DHL heeft een rapport uitgebracht over digital twins in de logistiek. Een digital twin is een unieke, virtuele weergave van een fysiek ding dat zowel de fysieke toestand als het gedrag van het ding monitort en simuleert. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Productontwikkeling en -management
Uit het Europese innovatiescorebord 2019 van de EC blijkt dat de innovatieprestaties van de EU 4 jaar lang achtereen zijn verbeterd. Voor de eerste keer presteert de EU beter dan de VS.
In het kader van zijn doctoraalopdracht aan de TU Twente heeft Daan Nikkels op 8 - augustus  een voordracht gehouden: ‘Product Portfolio Management - A tool developed for managing product complexity’ Voorzitter van de examencommissie was professor Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.