NL: Winkeliers zien forse afname plastic tasjes

11 mei 2017

Sinds de invoering van het verbod op het weggeven van plastic tasjes zien winkeliers dat consumenten hun gedrag aanpassen. Er gaan 71% minder plastic tasjes over hun toonbank nu de consument ervoor moet betalen. Dit komt naar voren uit een onderzoek uitgevoerd door SAMR. De ondervraagde winkeliers zijn in meerderheid positief over het verbod, waarbij ze de positieve effecten voor het milieu als reden aandragen.
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 3 op de 10 winkeliers nu een gratis papieren tas aanbieden. Als voornaamste reden hiervoor geven ze dat zij het klantvriendelijker vinden dan geld vragen voor een plastic variant (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 18 april 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het onderzoek (765 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.