NL: Uitvoering petitiemotie Plastic Soup Surfer

03 juli 2017

Op 23 mei 2017 heeft staatssecretaris Dijksma een brief gestuurd naar de Tweede Kamer over de uitvoering van de ‘petitiemotie’ van de Plastic Soup Surfer betreffende de reductie van kleine flesjes in het zwerfafval in Nederland met 90% binnen drie jaar. Dit vraagt om extra maatregelen bovenop het al bestaande pakket.
Wat betreft prijsprikkels merkt zij op dat zowel een positieve prijsprikkel mogelijk is, zoals een beloningssysteem dat bij de pilot Schoon Belonen wordt toegepast, als een negatieve prijsprikkel in de vorm van statiegeld. Zij verwacht aan de hand van de projecten en onderzoeken die momenteel lopen inzicht te krijgen in de effecten van de verschillende vormen van prijsprikkels.
Klik hier voor de brief.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (5 september 2017).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.