NL: Tweede Kamer nog altijd bezorgd over Bisfenol A

23 november 2017

De leden van de Tweede Kamer hebben kennisgenomen van de brief over de uitvoering van de motie van het lid Ouwehand. De leden van de GroenLinks-fractie vinden de nieuwe Europese aangepaste normen voor Bisfenol A (BPA) in voedselcontactmaterialen een stap in de goede richting, maar zij streven alsnog naar een algeheel verbod op BPA in voedselcontactmaterialen.
De leden van de SP-fractie hebben nog verschillende zorgen over de schadelijkheid van BPA in lage dosering. De leden van de PvdD-fractie zijn verbaasd dat het voorgaande kabinet heeft ingestemd met de verlaging van de normen voor BPA, omdat de Kamer een verbod wil (Nieuwsbrief Waar&Wet, 7 november 2017).
Klik hier voor de pagina waarvan u Kamerstuk 32793-260 (Inbreng verslag schriftelijk overleg over uitvoering motie van het lid Ouwehand over een verbod op BPA in voedselcontactmaterialen) kunt downloaden.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.