NL: Rutte III zet Levenlang leren op de agenda

26 oktober 2017

Het is de primaire verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers dat werknemers inzetbaar blijven, zo staat in het regeerakkoord van het kabinet Rutte III. De overheid zorgt voor de noodzakelijke randvoorwaarden. Een belangrijke succesfactor daarbij is een doorbraak op ‘levenlang leren’. Daarmee wordt verankerd dat toekomstige generaties werkenden productief en gezond kunnen werken, ook tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd.
Veel werkenden doen tijdens hun loopbaan weinig aan bijscholing. Het kabinet heeft nu de inzet om de fiscale aftrekpost voor scholingskosten te vervangen door een individuele leerrekening voor alle Nederlanders die een startkwalificatie hebben gehaald.
Klik hier voor het regeerakkoord.
Klik hier voor een volledig overzicht van de NVC opleidingen, cursussen en workshops.
Klik hier voor meer informatie over het 4e jaarlijkse Europese Conferentie over de Toekomst van het Bedrijfsopleiden in Verpakken FBEP2018 (15 maart 2018).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.