NL: Online foodretail geen vrijstelling voor plastic tasjes

26 april 2017

De vrijstelling voor plastic tasjes die Thuiswinkel.org had gelobbyd blijkt niet van toepassing te zijn voor de online foodretail. Een van de redenen is dat deze sector plastic draagtassen gebruikt, geen verzendzakken zoals in de online retail van non-foodproducten. Concreet zou dit betekenen dat online foodretailers duidelijk zichtbaar een bijdrage aan de consument moeten vragen voor elk plastic tasje dat wordt gebruikt.
Thuiswinkel.org heeft inmiddels afspraken gemaakt met IL&T. Zo zal Thuiswinkel.org op korte termijn samen met haar leden een verpakkingsstrategie ontwikkelen. In ruil daarvoor krijgen zij tijdelijk vrijstelling van sancties (Nieuwsbericht Thuiswinkel.org, 30 maart 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.