NL: Onderzoek statiegeld op kleine flesjes en blikjes

28 september 2017

Staatssecretaris Dijksma (IenM) heeft eind augustus 2017 het rapport 'Kosten en effecten van statiegeld op kleine flesjes en blikjes' naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij bespreekt daarbij de inhoud en de conclusies. Ook zegt ze toe dat ze de Kamer eind 2017 zal informeren over de vervolgstappen in het verpakkingendossier.
In het onderzoek, uitgevoerd door CE Delft, is gekeken naar de kosten en opbrengsten en de effecten op zwerfafval, recycling en milieu. Meerdere varianten zijn doorgerekend. Deze reflecteren verschillen in hoogte van het statiegeld (10 of 25 cent), type inzamelpunten (alleen supermarkten of alle verkooppunten) en soort verpakkingsmateriaal (blik, plastic en glas).
Klik hier voor het CE Delft rapport (3,16 MB).
Klik hier voor de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer van 31 augustus 2017.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.