NL NOS Meer plastic ingezameld maar het wordt steeds smeriger

04 juli 2017

Op 26 juni 2017 heeft de NOS tijdens het 8 uur journaal een item uitgezonden over het inzamelen van kunststof verpakkingen. Er wordt steeds meer ingezameld in Nederland. Maar toch moet er iets veranderen, zeggen verschillende vertegenwoordigers van de afvalbranche. Het plastic dat wordt ingezameld is namelijk steeds minder goed opnieuw te gebruiken. "De kwaliteit neemt af, waardoor het steeds moeilijker wordt om het materiaal ook daadwerkelijk te kunnen recyclen", schrijven onderzoekers in opdracht van Rijkswaterstaat. Volgens het rapport lopen de kosten daardoor op. In 2015 was er een tekort van 120 miljoen, "en zonder gewijzigd beleid zal dit de komende jaren nog verder stijgen".
Klik hier voor een NOS artikel over het item.
Klik hier voor een video van de nieuwsuitzending (begin bij de 8ste minuut).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (5 september 2017).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.