NL: Nieuwe Landelijk afvalbeheerplan LAP3 vastgesteld

19 december 2017

Op 28 november 2017 is het nieuwe Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) vastgesteld. In dit plan is het afvalbeleid voor de periode 2017 tot en met 2023 vastgelegd, met een doorkijk tot 2029. LAP3 treedt in werking vanaf 28 december 2017 en vervangt vanaf dat moment LAP2.
In LAP3 is meer ruimte gezocht om het etiket ‘afval’ te laten vervallen wanneer dat vanuit het oogpunt van milieu en menselijke gezondheid verantwoord is. Zo kan ook de bijproduct- of einde-afvalstatus worden toegekend voor een deel van een afvalstroom, als alleen dat deel van die stroom aan bovengenoemde eisen voldoet. Voor de einde-afvalstatus moet er een markt zijn op grond van de Kaderrichtlijn Afvalstoffen.
Klik hier voor de brief van 28 november van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.
Klik hier voor de LAP3 website.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.