NL: KIDV stelt 2 nieuwe brancheverduurzamingsplannen vast

19 mei 2017

Het KIDV heeft twee nieuwe brancheverduurzamingsplannen verpakken goedgekeurd. Het gaat om de plannen van Tuinbranche Nederland en van Spirits NL, branchevereniging voor producenten en importeurs van gedistilleerde dranken. In totaal hebben nu 13 branches een verduurzamingsplan opgesteld, Hiermee valt 88% van het verpakkingsgewicht dat op de Nederlandse markt wordt gebracht, onder een brancheverduurzamingsplan.
Het opstellen van brancheverduurzamingsplannen is een afspraak uit de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022. Voor de branches die zelf geen plan hebben ingediend, heeft het KIDV nu zelf hoogst haalbare doelen opgesteld (Nieuwsbericht KIDV, 25 april 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het plan van Tuinbranche Nederland (1,13 MB).
Klik hier voor het plan van Spirits NL (1,05 MB).
Klik hier voor de door het KIDV opgestelde hoogst haalbare doelen voor de branches zonder eigen brancheverduurzamingsplan (375 kB).
Klik hier voor meer informatie over de brancheverduurzamingsplannen.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.