NL: Kansen voor onlinemarkt groente en fruit

19 december 2017

De onlinemarkt voor groente en fruit blijft relatief achter bij de ontwikkelingen van andere sectoren. Het project ‘Fresh <Online> Pack’ heeft daarom in 2015 en 2016 gekeken naar de kansen (en belemmeringen) voor de onlinemarkt voor de groente- en fruitsector.
Hierbij zijn onder meer de wensen onderzocht van consumenten en is gekeken wat het online verkopen van verse producten betekent voor zaken als verpakking, productkwaliteit en distributie. Hieruit is een aantal voorwaarden (do's en don'ts) uitgekomen, waar de online-versketen aan moet voldoen, gerangschikt naar de onderdelen markt, keten, product en verpakking (Nieuwsbericht Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, 27 november 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (4,46 MB).
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-course Packaging for E-commerce.
Klik hier voor meer informatie over de Trans-Log-Intermodal-beurs in Kalkar op 20 en 21 februari 2018. Het NVC is daar aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over verpakken voor e-commerce.
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.