NL: Hoorzitting kunststofketen en zwerfafval 30 nov. 2017

19 december 2017

Op 30 november 2017 heeft een rondetafelgesprek / hoorzitting plaatsgevonden in de Tweede Kamer over de kunststofketen en zwerfafval. Er is onder andere gesproken over het rapport van het Centraal Planbureau (CPB) ‘De circulaire economie van kunststof: van grondstoffen tot afval' en het rapport van CE Delft ‘Kosten en effecten statiegeld op kleine flesjes en blikjes’. Ook de resultaten van de zwerfafvalpilot Schoon Belonen kwamen aan bod.
Een aantal belanghebbenden had Position Papers ingediend om te bespreken, waaronder het Centraal Bureau levensmiddelenhandel (CBL), het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), Natuur & Milieu, Stichting Nederland Schoon en het Afvalfonds Verpakkingen.
Klik hier voor de agenda met de bijbehorende documenten.
Klik hier om de discussie terug te horen.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.