NL e-commerce: Onderzoek naar ꞌluchtꞌ in verpakkingen

04 september 2017

Salvum heeft in opdracht van Topsector Logistiek een onderzoek uitgevoerd naar de inefficiënties van lucht in verpakkingen. Naast de e-commerce richt dit onderzoek zich op verschillende segmenten in de logistieke dienstverlening. Het onderzoek richt zich specifiek op wat de kostenveroorzakers zijn en welke aangrijpingspunten er zijn voor het verbeteren van de bezettingsgraad.
Het onderzoek heeft vele inefficiënties aan het licht gebracht. Gemiddeld is 30 tot 40% van de inhoud van alle verpakkingen loze ruimte. Er is bij pakketdiensten in Nederland tot nu toe nog weinig aansporing om met Dimensional Weight Pricing (DWP) aan de slag te gaan en daarmee het oververpakken tegen te gaan.
Klik hier voor het onderzoeksrapport (1,29 MB).
Klik hier voor meer informatie over de online NVC E-course Packaging for E-commerce.
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging (volgende jaarlijkse bijeenkomt op 29 september 2017).
Klik hier voor meer informatie over de 1st International Conference on Web Retail Packaging (28 november tijdens de vakbeurs Logistica in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.