NL: Afvalfonds en AEB Amsterdam tekenen overeenkomst

27 januari 2017

Afvalfonds Verpakkingen en AEB Amsterdam hebben een intentieovereenkomst getekend voor een langetermijnsamenwerkingsverband. Met deze samenwerking willen AEB Amsterdam en het Afvalfonds de inzameling en recycling van kunststof verpakkingen optimaliseren.
Eén van de afspraken gaat over de vergoedingen voor recycling van kunststoffen via de nascheidingsinstallatie van AEB. Dat betekent lagere vergoedingen, maar wel zekerheid op de lange termijn. De overeenkomst maakt het voor organisaties als AEB mogelijk om investeringen te doen in de ontwikkeling van innovaties die bijdragen aan optimalisatie van de recyclingketen (Persbericht Afvalfonds Verpakkingen, 10 januari 2017).
Klik hier voor het persbericht (445 kB).
Klik hier voor de position paper over de gemaakte afspraken (328 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.