Marketing, verkoop en consumentengedrag – september 2020

28 september 2020

Verpakkingsmarkt
Aeternus heeft een analyse van de top 25 best presterende Nederlandse verpakkingsleveranciers gepubliceerd. U ontvangt het rapport na het invullen van uw gegevens.
MP Corporate Finance publiceert regelmatig een Packaging Sector Update en Outlook. Bekijk het Q2/2020 rapport (568 kB) en schrijf u hier in als u de updates wilt ontvangen.
In een PMMI whitepaper delen merkeigenaren hun inzichten in trends voor secundaire verpakkingen die onder andere worden gedreven door de vraag van de retail en de groei van e-commerce. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Markt voor verpakkingen van papier en karton
Uit een nieuw rapport (1 MB) van CEPI (234 kB) over de Europese pulp- en papierindustrie blijkt dat CEPI-leden in 2019 bijna 90 miljoen ton papier en karton produceerden. Hiervan was 54,6% op basis van gerecycleerde vezels, vergeleken met 53,1% in 2018. Smithers voorspelt dat de wereldmarkt voor golfkarton in 2025 $205,7 miljard zal bereiken. U kunt meer lezen in een recent artikel.

Markt voor verpakkingen van plastic
Flexible Packaging (FPA) heeft de 2020 Top 25 Converters in North America (62 kB) gepubliceerd. Volgens Smithers zal de vraag naar monomateriaal flexibele polymeerverpakkingen in 2020 21,51 miljoen ton en een waarde van $58,9 miljard bereiken. De markt wordt besproken in een recent artikel.

Top 100 bedrijven die voedingsmiddelen en dranken (F&B) verpakken
Food Engineering heeft zijn 2020 Top 100 (39 kB) van F&B-bedrijven op basis van omzet gepubliceerd.

Consumenten en verpakkingen
TU/e onderzoek (1,64 MB), gepubliceerd in het Journal of Product & Brand Management, kijkt naar condities waarin consumenten de voorkeur geven aan matte verpakkingen of aan glanzende verpakkingen. In het kader van zijn doctoraalopdracht aan de Universiteit Twente heeft Viriega Fauzia Rachmanda op 3 september 2020 een voordracht gehouden getiteld ‘Luxurious yet sustainable packaging design and development’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt. Voor haar bachelor-essay (1,01 MB) aan dezelfde universiteit onderzocht Jana Potthoff hoe certificering en ontwerpcomplexiteit van een verpakking de perceptie van "groene" premium kledingproducten beïnvloeden.
Een Democritus University of Thrace artikel (2.2 MB), getiteld 'Investigating Food Packaging Elements from a Consumer's Perspective', is gepubliceerd in Foods.

Consument en milieu
Josefine Geiger van de Rijksuniversiteit Groningen is 7 september 2020 gepromoveerd op haar proefschrift ‘Context matters’. Hierin benadrukt zij het belang van contextuele factoren bij het verklaren van recyclinggedrag, naast individuele factoren.
Uit een enquête (2,49 MB) van UNEP en FIA, gehouden onder consumenten en F&B bedrijven in Zuidoost-Azië, blijkt dat dat er een aanzienlijke kloof bestaat tussen de verwachtingen en maatregelen die genomen moeten worden om plasticafval te verminderen.
Uit een Australisch onderzoek (1,02 MB) van ACOR (462 kB) blijkt dat de informatie over recycling op producten en verpakkingen verwarrend is voor consumenten.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.