Marketing, verkoop en consumentengedrag - september 2019

26 september 2019

Verpakkingsoplossingen - McKinsey rapport over de sector
McKinsey heeft een onderzoek naar de sector van verpakkingsoplossingen uitgevoerd. Het rapport (10,04 MB) bevat een overzicht van de prestaties in de afgelopen 15 jaar, de veranderende dynamiek die van invloed is op de toekomst van de sector en de stappen die bedrijven zouden moeten nemen.

Etiketten, digitale druk, flexibele verpakkingen en smart packaging
FINAT's laatste editie van de marktmonitor laat zien dat de labelmarkt lijkt te verkoelen. De gegevens zijn te vinden in een recent gepubliceerd artikel. Een online-te-lezen supplement van Packaging World geeft inzicht in het digitaal bedrukken van labels en verpakkingen.
Smithers heeft een whitepaper gepubliceerd met de titel 'The Key Trends Impacting the Smart Packaging Market'. U kunt het downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens het FPA 2019 rapport blijft de VS flexibele verpakkingsindustrie gestaag groeien. Meer gegevens zijn te vinden in een recent gepubliceerd persbericht (715 kB).

Verpakkingen voor nutraceuticals en farmaceutica
Een nieuw rapport van PMMI gaat dieper in op verpakkingen voor nutraceuticals. Makers stappen af van rigide plastic en glazen verpakkingen en kiezen voor stickpacks en flexibele pouches. U kunt de samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
PMMI heeft ook een rapport gepubliceerd over senior-vriendelijke verpakkingen. Scherpere tekst, gemakkelijker te openen sluitingen, duidelijkere instructies en slimme technologie moeten worden beschouwd als oplossingen voor senioren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mail adres. Het SFK meldt dat NL apotheken in 2018 gezamenlijk 232 miljoen keer een receptplichtig geneesmiddel verstrekten. Daarvoor waren 246 miljoen handelsverpakkingen nodig, per verstrekking gemiddeld dus 1,06 verpakking.

Groenten en fruit
Wetenschappers van Brigham Young University en de Technische Universiteit Delft onderzochten hoe de achtergrond van een winkeldisplay invloed heeft op de aantrekkelijkheid van groenten. Zwart kwam als beste kleur uit de bus. Een artikel (1,96 MB) over het onderzoek is gepubliceerd in Food Quality and Preference. Voor haar scriptie (2,77 MB) aan de Chulalongkorn University bestudeerde Parinyaporn Sangsuk de perceptie van de consument ten aanzien van het verpakkingsontwerp van groenten- en vruchtensap.

Logo's en ethische claims
Lokaal geproduceerd, duurzaam geproduceerd of met liefde gemaakt – ethische claims op labels zijn de laatste jaren astronomisch gegroeid. Hoe weten we welke claims waar zijn en wat ze werkelijk betekenen? ISO heeft ISO/TS 17033 gepubliceerd om de zaken duidelijker te maken. Het beschrijft internationale afspraken om een geloofwaardige ethische claim te maken. Het KIDV heeft een factsheet (773 kB) gepubliceerd met een overzicht van logo’s die consumenten op verpakkingen kunnen aantreffen, de oorsprong en betekenis daarvan, of het gebruik verplicht is of op vrijwillige basis gebeurt en hoe ‘officieel’ ze zijn.

Verpakking en milieu
The Retail Institute (Leeds Beckett University), heeft een rapport (2,02 MB) gepubliceerd met als titel "Generation Z & Consumers Trends in Environmental Packaging". Een Euromonitor whitepaper verkent de belangrijkste strategie├źn die bedrijven kunnen integreren in hun bedrijfsmodel om succesvol duurzaam te kunnen opereren. Duurzaam verpakken is een van de onderwerpen. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u de downloadlink.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.