Marketing, verkoop en consumentengedrag – oktober 2020

02 november 2020

Markt voor (bio)kunststoffen
Smithers voorspelt dat de wereldwijde vraag naar PET-verpakkingen in 2020 $44,1 miljard zal bedragen. U kunt meer lezen in een recent artikel. Smithers voorspelt ook dat de wereldwijde markt van rigide en flexibele eenmalige verpakkingen zal blijven groeien tot 48,5 miljoen ton in 2025. U kunt meer lezen in een recent artikel.
Nova-Institute meldt dat de bio-based industrie in 2017 een bijdrage ter waarde van €750 miljard aan de EU-economie heeft geleverd, €50 miljard (+>7%) meer dan in 2016. De laatste versie van het rapport European Bioeconomy in Figures (3,75 MB) beslaat de periode 2008-2017. Nova-Institute publiceerde ook een rapport (9,84 MB) met de titel 'Bio-based products: Green premium prices and consumer perception of different biomass feedstocks".

Top 20 technologietrends van invloed op markt voor papier en karton
De top 20 technologietrends van invloed op de markt voor papier en karton worden in een nieuw rapport van Smithers behandeld. U kunt meer lezen in een recent artikel.

Markt voor print
Ink World Magazine heeft zijn 2020 Top International Ink Companies gepubliceerd.
In een artikel voorspelt Smithers dat de markt voor verpakkings- en labelprint zal stijgen van $431,6 miljard naar $491,1 miljard in 2025. De flexodruk-markt zal stijgen tot $181 miljard in 2025 door de toegenomen vraag naar verpakkingsprint voorspelt Smithers in een ander artikel.

Wereldwijd 2,7 miljoen industriële robots aan het werk
De International Federation of Robotics (IFR) meldt een record van 2,7 miljoen industriële robots in fabrieken over de hele wereld in 2019 - een stijging van 12%. U kunt een uitgebreide samenvatting (253 kB) van het World Robotics 2020 rapport downloaden.

Verpakking en consumentenkeuzes
TU Delft-onderzoekers hebben een artikel (1,9 MB) gepubliceerd in Food Quality and Preference met als titel ‘A juicy orange makes for a tastier juice: The neglected role of visual material perception in packaging design.’
Voor haar proefschrift (2,1 MB) aan de Auckland University of Technology onderzocht Penelope Munro de impact van informatie over de duurzaamheid van de verpakking op de keuze van de consument. Ze vond geen significant verband tussen de introductie van informatielabels en de keuze van het product met de meest duurzame verpakking.

VK: Recyclinglabels onduidelijk voor de consument
Een recente YouGov-peiling (1,7 MB) in opdracht van Viridor toont dat recyclinglabels een struikelblok zijn voor de Britse consument. Hoewel 38% aangaf recyclinglabels vaak op te merken, vond slechts 9% de etikettering zeer gemakkelijk te begrijpen.

Percepties van de VS-shopper
Shorr heeft voor het eerste jaarlijkse Food Packaging & Consumer Behavior Report een enquête gehouden onder VS-shoppers. De uitkomsten worden in een artikel belicht.
IFIC heeft onlangs onderzoek (526 kB) uitgevoerd onder 1.000 Amerikaanse volwassenen om meer te weten te komen over attitudes en gewoonten met betrekking tot voedselveiligheid.
Volgens onderzoek (2,69 MB) van The Reshoring Institute geven Amerikanen de voorkeur aan ‘Made in the USA’ producten en zijn ze bereid tot 20% meer te betalen voor deze producten.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.