Marketing, verkoop en consumentengedrag – november 2023

05 december 2023

Marktinformatie - digitaal printen, tabaksverpakkingen en industriële robots
Volgens Smithers speelt digitaal printen een cruciale rol in de groei en technologische vooruitgang van het bedrukken van verpakkingen. Meer informatie is te vinden in een whitepaper die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde marktwaarde van tabaksverpakkingen naar verwachting stijgen van $18,23 miljard in 2023 tot $25,24 miljard in 2030. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.
De International Federation of Robotics (IFR) meldt 553.052 industriële robots geïnstalleerd in fabrieken over de hele wereld in 2022 - een groei van 5% op jaarbasis. U leest meer in een uitgebreide samenvatting (10,62 MB) van het World Robotics 2023 rapport.

Eten en drinken
Volgens een nieuw Smithers-rapport zal de Europese markt voor voedsel- en drankverpakkingen met 1,65% op jaarbasis stijgen tot 889,4 miljard eenheden in 2028. Meer informatie is te vinden in een podcast. Een recente publicatie (10,53 MB) van Foodvalley NL en partners geeft inzicht in Nederlandse circulaire best practices en geeft een blik op toekomstige ondernemerskansen. Verpakkingen komen ook aan bod. De Monitor Levensmiddelenindustrie 2023 (2,92 MB) van FNLI toont dat de prijzen voor verpakkingsmaterialen in het derde kwartaal van 2022 nog piekten om daarna een lichte daling in te zetten.
Uit MSU-onderzoek, gepubliceerd door AMERIPEN, blijkt dat veel VS-consumenten zich niet bewust zijn van de houdbaarheidsverlengende kenmerken van bepaalde verpakkingen, waardoor ze minder geschikte verpakkingsformaten kiezen voor bepaalde voedingsproducten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Uit onderzoek van EIT blijkt dat een meerderheid van de Europeanen een internationaal ecolabel voor de milieu-impact van voedingsproducten zou omarmen. Onderzoek van Durham University toont dat grafische waarschuwingslabels in sigarettenstijl de vleesconsumptie kunnen verminderen.

Duurzaam verpakken
PMMI heeft het rapport 'Moving to Sustainable Packaging: Closing the Innovation Gap' gepubliceerd. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres. Een rapport (1,09 MB) van L.E.K. beschrijft hoe bedrijven de overgang naar circulariteit omzetten in economische kansen. Verpakkingen is een van de onderwerpen. Uit University of Sheffield-onderzoek blijkt dat Britse consumenten boos zijn op de retail voor het produceren van plastic afval en gefrustreerd zijn over de huidige systemen voor hergebruik en recycling.

Verpakkingen en koopgedrag van consumenten
Universitas Brawijaya-onderzoek (247 kB), gepubliceerd in het Journal of International Accounting & Finance in Asia Pasific, bekijkt de invloed van Coca-Cola-verpakkingen op koopbeslissingen. Universitas Indonesia-onderzoek (1,51 MB), gepubliceerd in het Technium Social Sciences Journal, toont dat verpakkingen significante invloed hebben op koopgedrag.

Consumententrends
Mintel heeft vijf trends aangekondigd die de wereldwijde consumentenmarkten in 2024 zullen beïnvloeden. U ontvangt het rapport per email na het invullen van uw gegevens.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.