Marketing, verkoop en consumentengedrag – november 2020

01 december 2020

Verpakkingsmarkt
Smithers heeft 30 trends geïdentificeerd die de groei van de vraag naar verpakkingen in de komende 10 jaar opstuwen. U kunt meer lezen in een recent artikel.
FPA heeft haar 2020 State of the Flexible Packaging Industry Report gepubliceerd. Het rapport laat zien dat de Amerikaanse flexibele verpakkingsindustrie nog steeds een positieve en gestage groei doormaakt. U kunt meer lezen in een recent artikel (709 kB).
Volgens Smithers zal de wereldmarkt voor metalen verpakkingen en coatings in 2020 $112,4 miljard bereiken. Dit is een daling van $4,8 miljard ten opzichte van 2019; de industrie reageert op de gevolgen van de coronapandemie. U kunt meer lezen in een recent artikel. Smithers heeft ook een infographic gepubliceerd over de wereldmarkt voor eenmalige kunststofverpakkingen. U kunt deze downloaden na het invullen van uw gegevens.

Diepdruk en inkjetdruk
Er is een speciale uitgave van Flexo+Tief-Druck voor diepdruk verschenen. U ontvangt de GRAVURE GLOBAL Edition 2021 per e-mail na het invullen van uw gegevens.
Smithers geeft een overzicht van inkjetdruk met een spotlight op COVID-19 in een recent verschenen infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.

Wat de consument wil van een chocoladeverpakking
Goudfolie, sierlijke etiketten en een intrigerend achtergrondverhaal zijn producteigenschappen die zeer gewild zijn bij premium chocoladeconsumenten, zo blijkt uit onderzoek van The Pennsylvania State University. Een artikel (2,39 MB) is gepubliceerd in PLOS ONE.

Reactie van de consument op nieuwe producten en technieken
Uit een recent onderzoek (4,86 MB) van ECHA blijkt dat de burgers een betere etikettering van alledaagse producten die nanomaterialen bevatten willen en meer informatie over de risico's en voordelen van deze producten.
Warsaw University of Life Sciences onderzoek (242 kB), gepubliceerd in Foods, bestudeert het verband tussen de perceptie van de consument van de kwaliteit van levensmiddelen en zijn acceptatie van verbeterde vleesproducten en nieuwe verpakkingen.

Farma - therapietrouw
Een National Healthcare Group Pharmacy studie (148 kB), gepubliceerd in het Journal of Primary Care & Community Health, toont het potentieel van het gebruik van een ‘multidose medication packaging service’ om therapietrouw bij patiënten met veelvoorkomende chronische aandoeningen te verbeteren.

Consumenten en milieu
Volgens een nieuwe Eurobarometer-enquête van de EC is de economische situatie de grootste zorg van de burgers is in het licht van de coronapandemie. Gevraagd naar de Green Deal-doelstellingen is "de strijd tegen plastic afval" nog steeds een van de topprioriteiten.
Volgens University of Michigan onderzoeker Shelie Miller, hebben consumenten de neiging zich te concentreren op de milieu-impact van de verpakking, in plaats van de impact van het product zelf. In een overzichtsartikel (abstract) gepubliceerd in Environmental Science & Technology, kijkt Miller naar overtuigingen die niet wetenschappelijk worden onderbouwd.
Een recente consumentenstudie (6,04 MB) van Tetra Pak identificeert een dilemma op het gebied van voedselveiligheid en milieu dat wordt versterkt door de COVID-19-pandemie.
Uit een McKinsey onderzoek blijkt dat in deze tijden voor VS-consumenten gemak, hygiëne en houdbaarheid aanzienlijk hoger scoren dan de impact van de verpakking op het milieu.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.