Marketing, verkoop en consumentengedrag - november 2019

09 december 2019

Trends die de consumentenmarkt vormgeven
Een recent rapport van Mintel, dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens, identificeert 7 drivers die de consumentenmarkten de komende tien jaar vorm zullen geven.

Kleurkeuzes en digitaal printen
Volgens ontwerpers zijn de volgende 5 trends van invloed op kleurkeuzes voor merkidentiteit en verpakking: personalisatie, Brexit en het Trump-tijdperk, de unboxing trend, duurzaamheid en het genderdebat. Dit blijkt uit een rapport van James Cropper dat u per e-mail ontvangt na het invullen van uw gegevens.
Volgens nieuw onderzoek van Smithers zullen digitale systemen steeds belangrijker worden in de wereldmarkt voor print. U kunt meer lezen in een recent artikel.

Foodserviceverpakkingen
Uit het 11e jaarlijkse trends rapport van het Foodservice Packaging Institute blijkt dat de focus van de industrie grotendeels gericht is op duurzame verpakkingen en het aanpassen van producten aan de vraag van de consument. U leest meer in de samenvatting (336 kB). Smithers heeft een nieuw rapport gepubliceerd dat de top 20 van duurzame technologieën en oplossingen in deze sector analyseert. U kunt meer lezen in een recent artikel.

Global Competitiveness Report, beautybedrijven en EU plasticfeiten
PlasticsEurope heeft Plastics – the Facts 2019 (4,69 MB) gepubliceerd, een analyse van de productie, de vraag en de afvalgegevens in de EU.
L'Oréal is nummer één in de Beauty Packaging Top 20 lijst van beautybedrijven wereldwijd.
Singapore is de meest concurrerende economie ter wereld volgens het Global Competitiveness Report 2019 (8,56 MB) van het World Economic Forum (WEF). NL staat op de 4e plaats.

NL: levensmiddelenindustrie, grafimediabranche en exportdata
In 2018 kochten NL-consumenten voor circa 60 miljard euro aan eten en drinken in de detailhandel en foodservice, een stijging van 2,5% ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit het jaarlijkse Voedsel-Economisch Bericht van WUR. Uit de jaarlijkse Monitor 2019 (3,09 MB) van de FNLI blijkt dat de NL levensmiddelenindustrie zich zeer stabiel blijft ontwikkelen.
Volgens de jaarlijkse rapportage (600 kB) van het GOC over de NL grafimediabranche is het totale volume aan grafisch papier dat op de binnenlandse markt werd geleverd in 2018 gedaald. Alleen het volume van papier en karton voor de verpakkingsdrukkerijen is gegroeid.
Een recent rapport (3,69 MB) van het CBS laat zien dat Nederland het meest verdient aan machines en machineonderdelen als het om export gaat.

Consument en duurzaamheid
Uit onderzoek in opdracht van Descartes blijkt dat 70% van de Vlaamse consumenten vindt dat er een keurmerk moet komen voor producten die een duurzaam logistiek proces hebben ondergaan. De resultaten zijn in een infographic weergegeven. Uit GfK onderzoek blijkt dat plasticafval een van de drie grootste milieuzorgen is voor meer dan 53% van EU consumenten. U kunt een samenvattend rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Onderzoek van Toluna laat zien dat dat meer dan een derde van de VS respondenten het zeer waarschijnlijk acht dat de bezorgdheid over milieuvriendelijke verpakkingen volgend jaar zal blijven toenemen. De resultaten staan in een infographic (487 kB). WRAP heeft zijn UK Retail Survey (1,59 MB) gepubliceerd. Hieruit blijkt dat er vooruitgang is geboekt in de winkel om huishoudelijk voedselafval tegen te gaan, maar er moet nog meer gebeuren met betrekking tot datumlabels, houdbaarheid van het product, verpakkingsgrootte en opslagadvies.


NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.