Marketing, verkoop en consumentengedrag – mei 2020

29 mei 2020

Consumententrends
In het rapport Global Consumer Trends 2030 bespreekt Mintel de 7 belangrijkste aanjagers van consumentengedrag die de komende tien jaar de mondiale markten vorm zullen geven. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Het eerste van Deloitte’s wereldwijde onderzoeken naar de impact van Covid-19 laat zien dat consumenten in de meeste landen van plan zijn hun uitgaven te beperken om de eindjes aan elkaar te knopen. Meer informatie vindt u hier.

Consumenten - duurzaamheid en voedselverspilling
Consumers International, UNEP en One Planet Network hebben duurzaamheids- en recyclinglabels op plastic verpakkingen bestudeerd. Uit het onderzoek (12,07 MB) bleek dat slechts 19% van de beoordeelde labels de consument de benodigde informatie geeft om weloverwogen beslissingen over recycling en aankoop te kunnen nemen. Volgens onderzoek (1,23 MB) in opdracht van de Carbon Trust is twee derde van de consumenten voorstander van koolstofetikettering op producten. Volgens onderzoek (1,29 MB) van Trivium Packaging is 74% van de consumenten bereid meer te betalen voor duurzame verpakkingen.
Karlstad University onderzoek laat zien dat de keuze voor portieverpakkingen en kleinere verpakkingen beter is voor het klimaat. Het toont ook aan dat de onzekerheid van de consument over de houdbaarheid en veiligheid van voedsel belangrijke factoren zijn bij voedselverspilling. Een artikel (552 kB) is gepubliceerd in het Journal of Cleaner Production. WRAP heeft nieuwe VK richtsnoeren (3,78 MB) gepubliceerd om organisaties aan te sporen verder te kijken dan de houdbaarheidsdatum. Het advies geldt ook voor huishouders.

Markt voor (bio)plastics
Een nieuw rapport van Clarivate Analytics toont dat de markt voor verpakkingen van bioplastics zich in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, zonder een dominante speler of entiteit. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
IK ledenonderzoek laat zien dat Covid-19 Duitse producenten van plasticverpakkingen op veel verschillende manieren beïnvloedt. Uit een NRK ledenenquête blijkt dat Covid-19 de NL kunststofindustrie de komende maanden steeds harder raakt met een dieptepunt na de zomer.

Bedrukken van verpakkingen
Drupa heeft het 7th drupa Global Trends Report 2020 gepubliceerd (executive summary, 844 kB). Het onderzoek, dat werd uitgevoerd vóór de uitbraak van Covid-19, toont aan dat de markt nog steeds positief is en dat de verpakkings- en functionele marktsectoren beter presteren dan de uitgeverijen en de commerciële sector. Heidelberg presenteert zijn Print Media Industry Climate Report met wekelijkse updates over de printvolumes in de marktsegmenten verpakkings- en etiketteringsdrukwerk en commerciële drukwerk.

Inkoop van verpakkingen, contractverpakken en herbruikbare verpakkingssystemen
Voor de L.E.K. Consulting 2020 Brand Owner Packaging Study zijn in januari 2020 287 merkeigenaars ondervraagd. Zo'n 48% geeft aan dat de investeringen in verpakkingen het komende jaar zullen toenemen - een stijging ten opzichte van de 41% van vorig jaar. U kunt meer lezen in de samenvatting (1.009 kB). In een Universiteit Utrecht paper (715 kB) gepubliceerd in Resources, Conservation & Recycling: X, geven onderzoekers een overzicht van de trends in en de literatuur over herbruikbare verpakkingen. PMMI publiceerde onlangs het rapport 'Contract Packaging and Manufacturing Packaging Operations, Trends and Challenges'. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.