Marketing, verkoop en consumentengedrag – maart 2020

30 maart 2020

COVID-19
National Institutes of Health (NIH) meldt dat het virus SARS-CoV-2 dat COVID-19 veroorzaakt enkele uren tot dagen stabiel is in aërosols en op oppervlakken. SARS-CoV-2 was detecteerbaar in aërosols tot 3 uur, tot 4 uur op koper, tot 24 uur op karton en tot 2 à 3 dagen op plastic en roestvrijstaal. De studie werd op 13 maart 2020 gepubliceerd in The New England Journal of Medicine. Een maand eerder publiceerden Ruhr-Universität Bochum onderzoekers een overzichtsartikel in de Journal of Hospital Infection waarin de kennis van onderzoekers over de levensduur van coronavirussen op oppervlakken en het effect van desinfecterende middelen is samengevat. FPF meldt dat UPSTREAM een brief heeft gepubliceerd over de verspreiding van SARS-CoV-2 in relatie tot eenmalige en herbruikbare foodverpakkingen. De organisatie wil een aantal consumentenvragen beantwoorden, zoals of herbruikbare verpakkingen veilig zijn, of verpakkingen voor eenmalig gebruik veiliger zijn en hoe de verspreiding van SARS-CoV-19 de groeiende trend naar zerowaste lifestyles en bring-your-own container shopping zou kunnen beïnvloeden.
IRI publiceert momenteel met regelmaat rapporten over de impact van COVID-19 voor CPG-fabrikanten en retailers. U kunt de rapporten gratis downloaden (scroll naar beneden).

Wereldwijde verpakkingsmarkt en -trends
'2019 Global Packaging Trends' belicht de toekomstige vraag naar verpakkingen. U kunt het PMMI-rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres. Mintel's 'Global Packaging Trends 2020' identificeert 2 trends die van invloed zijn op de wereldwijde verpakkingsindustrie in 2020: Vooruitlopen op de Recycling Curve en In-store Refill. Download het rapport na het invullen van uw gegevens in om te lezen wat consumenten in 2020 (en 2030!) willen. In een recent artikel geeft Smithers 5 trends voor de wereldwijde verpakkingsmarkt in de komende 5 jaar. In een ander artikel gaat Smithers in op 4 trends voor verpakkingen in Azië over dezelfde periode. Kemira kijkt naar de toekomst van foodverpakkingen en bespreekt 4 toekomstscenario's. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Now New Next heeft een trendrapport (5.21 MB) over Biofach 2019 gepubliceerd.

Wereldmarkt voor print
In een recent artikel identificeert Smithers 5 trends voor de wereldmarkt voor bedrukken in de komende 5 jaar. De top tien van snelst groeiende nationale markten van 2014-2024 volgens Smithers is hier te vinden. Ondanks wereldwijde groei constateert Smithers dat de Noord-Amerikaanse printmarkt voor uitdagingen staat. U kunt hier meer lezen.

Top 9 verpakkingsergernissen voor de consument
Radar heeft een vragenlijst over verpakkingsergernissen voorgelegd aan 32.688 mensen en zet in een artikel de 9 grootste verpakkingsergernissen op een rij. De allergrootste ergernis is de moeilijk open te krijgen verpakking (98%).

Consument en milieuzaken
Volgens onderzoek in opdracht van Mondi zegt 58% van de Britse consumenten dat ze zouden overstappen op een ander merk als dat merk minder verpakking gebruikt. De Europese Commissie meldt dat, volgens een nieuwe Eurobarometer-enquête (17,25 MB), 94% van de EU-burgers belang hecht aan de bescherming van het milieu. Uit de enquête blijkt een brede steun voor beleidsmaatregelen ter vermindering van plastic afval. Voor haar scriptie (1,56 MB) aan de Universidade Católica Portuguesa heeft Joana Sofia de Oliveira Ferreira Pedro Dias gekeken naar wat de intentie om een herbruikbare verpakking te gebruiken bepaalt en hoe de houding van de consument ten opzichte van het milieu deze relatie beïnvloedt.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.