Marketing, verkoop en consumentengedrag - maart 2019

28 maart 2019

Markt voor bedrukken
Mark Andy heeft een ebook gepubliceerd met de titel The future of flexo - Defining emerging industry trends. U kunt het ebook downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens het Smithers Pira onderzoek ‘The Future of Print Equipment Markets tot 2023’ zijn verpakkingen en het printen van etiketten twee van de weinige groeisectoren in de markt voor bedrukken. U kunt meer lezen in een recent gepubliceerd artikel. In een ander artikel kijkt Smithers Pira naar nieuwe kansen voor de beveiligingsdrukindustrie in de komende tien jaar.

Markt voor flexibele verpakkingen en markt voor biobased polymeren
Een recent PMMI-rapport kijkt naar de markt voor flexibele verpakkingen. PMMI stelt dat deze markt wereldwijd snel zal groeien voor gebruik als primaire verpakking, met het hoogste aandeel (39%) in vergelijking met andere verpakkingstypen op de markt. Kunststof pouches zullen de grootste groei (20%) doormaken tot 2022. De opwaartse trend van de wereldwijde vraag naar flexibele consumentenverpakkingen zal doorzetten, vooral omdat de opkomende economieën blijven groeien. Meer informatie vindt u in een uitgebreide samenvatting (13,21 MB) van het rapport.
Uit een nieuw rapport van het nova Institute blijkt dat 2018 een zeer goed jaar was voor biobased polymeren. Verpakkingen (flexibel en rigide) zijn goed voor 15% van de daadwerkelijk geproduceerde biobased polymeren in 2018. U kunt de verkorte versie van het rapport (1,63 MB) downloaden.

Markten voor tubes en aërosolcontainers
Volgens de European tube manufacturers association (etma) hebben de Europese tubefabrikanten in 2018 15,5 miljard tubes geproduceerd. 38% was gemaakt van laminaat, aluminium tubes staan daar net achter met een aandeel van 35% en de overige 27% zijn van kunststof. Volgens AEROBAL, de International Organisation of Aluminium Aerosol Container Manufacturers, werden in 2018 wereldwijd zo'n 8,14 miljard aluminium aërosolcontainers geproduceerd. Aluminium heeft een marktaandeel van ongeveer 50%, wat betekent dat elke tweede spuitbus die in de wereld wordt gemaakt van aluminium is.

EU-norm voor toegankelijkheid
De Europese Commissie voor Normalisatie (CEN) heeft onlangs norm EN 17161 voor toegankelijkheid gepubliceerd. De norm volgt een "Design for All"-benadering en specificeert eisen die een organisatie in staat stelt producten, goederen en diensten te ontwerpen, te ontwikkelen en te leveren die toegankelijk, te begrijpen en te gebruiken zijn voor een zo breed mogelijk scala aan gebruikers, waaronder personen met een handicap. Meer informatie over de norm en het kopen ervan vindt u hier.

Top 100 meest succesvolle FMCG merken
Euromonitor heeft een white paper gepubliceerd met de 100 meest succesvolle fast moving consumer goods (FMCG) merken. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.