Marketing, verkoop en consumentengedrag – juni 2023

04 juli 2023

Markten voor verpakkingen en verpakkingsmachines
Volgens een recent rapport (521 kB) van ING gebruiken consumenten in de VS en de EU niet minder, maar juist meer verpakkingen. Producenten van voedingsmiddelen en dranken staan voor een duurzaamheidsdilemma. De behoefte aan milieuvriendelijke verpakkingen groeit, maar de kosten zijn hoger en ze zijn vaak niet zo veelzijdig.
Volgens een whitepaper van Smithers dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens, heeft de markt voor papieren flessen een enorm groeipotentieel. De snelheid en efficiëntie van het verpakken en vullen is echter een uitdaging die moet worden aangegaan voordat papieren flessen een significante voet aan de grond kunnen krijgen in de markt.
Smithers heeft ook een infographic gepubliceerd over de belangrijkste trends in rigide plastic verpakkingen, die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.
PMMI heeft een rapport gepubliceerd met de titel Mexico's Packaging Machinery Market Trends and Forecast 2023-2024. U kunt een uitgebreide samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

De toekomst van verpakkingen volgens verpakkingsprofessionals
Een rapport van Aquapak Polymers toont dat investeringen in duurzaam verpakkingsmateriaal de komende vijf jaar zullen toenemen in de EU. Deze toename in financiering wordt weerspiegeld in de voorspelde toename in het gebruik van multimateriaal (een combinatie van papier en plastic), nieuwe polymeren en papier, terwijl het gebruik van polyethyleen zal afnemen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Industrial Physics heeft onlangs een internationaal onderzoek uitgevoerd onder verpakkingsprofessionals om meer te weten te komen over de drijvende krachten en obstakels die de verpakkingsindustrie de komende vijf tot tien jaar zullen beïnvloeden. De bevindingen laten een sterke drang naar innovatie zien, waarbij de overgrote meerderheid van de respondenten (96%) het belangrijk vindt dat bedrijven nieuwe ontwikkelingen op verpakkingsgebied onderzoeken.

Voorgevulde retourverpakkingen - Consumentenpercepties
Een rapport van City to Sea en Re geeft inzicht in de percepties, barrières en motivaties van VK consumenten met betrekking tot voorgevulde retourverpakkingen. 69% van de respondenten gaf aan dat ze waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk producten in meermalige verpakkingen zullen proberen als deze beschikbaar zijn waar ze winkelen, maar een gebrek aan beschikbaarheid staat het proberen in de weg. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Duurzame verpakkingen
Voor ICED23 presenteren onderzoekers van de TU Dresden een literatuuroverzicht (551 kB) van duurzaam verpakkingsontwerp in de cosmetica-industrie.
Een paper (1,08 MB) gepubliceerd in Business Research Proceedings presenteert een conceptueel kader voor wanneer en hoe consumenten kunnen overstappen op milieuvriendelijke verpakkingen. De auteurs van het Indian Institute of Management Amritsar baseerden het kader op de ‘nudge’-theorie.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.