Marketing, verkoop en consumentengedrag – juni 2020

29 juni 2020

Consumenten en verpakkingen
Een EU-onderzoek (1,54 MB) van Two Sides en Toluna geeft inzicht in de voorkeuren, percepties en attitudes van de consument ten aanzien van verpakkingen. De respondenten werd gevraagd hun voorkeur voor verpakkingsmateriaal (papier/karton, glas, metaal en plastic) te kiezen op basis van 15 milieu-, praktische en visuele kenmerken.
Uit een VS consumentenonderzoek van G&S Business Communications is gebleken dat de perceptie van de food supply chain aan het veranderen is als direct gevolg van COVID-19. Het coronavirus heeft geleid tot bezorgdheid over voedselveiligheid en -beschikbaarheid. 66% is op zijn minst enigszins bezorgd over het oplopen van de ziekte door voedselverpakkingen en 44% zegt de voedselverpakkingen te reinigen met een desinfectiemiddel.
Een onderzoek van Smurfit Kappa geeft inzicht in de wijze waarop ‘Conscious Consumerism’ de noodzaak voor Britse organisaties om duurzaamheid in de bedrijfsvoering te verankeren, blijft stimuleren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Trends
De WPO heeft een Packaging Trends Report (2,85 MB) gepubliceerd op basis van de inzendingen en winnaars van de WorldStar Packaging Awards 2020.
In twee recente artikelen bespreekt Smithers de wereldmarkt van functionele additieven en barrièrecoatings voor verpakkingen van papier en karton en van kunststof.
Wunderman Thompson Intelligence heeft "The Future 100: 2.0.20" gepubliceerd, een vervolg op het rapport dat in januari werd gepubliceerd. Het belicht de trends die als gevolg van COVID-19 in een stroomversnelling zijn geraakt en geeft 5 nieuwe trends. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Verpakkingsmachines
VDMA meldt dat 2019 het negende opeenvolgende jaar van groei was voor Duitse fabrikanten van verpakkingsmachines. De bedrijven produceerden verpakkingsmachines ter waarde van ongeveer 7,3 miljard euro, een stijging van 2%. Meer statistieken vindt u hier (213 kB).
Duitse bedrijven zijn een grote importeur van verpakkingsmachines uit de VS. PMMI publiceerde onlangs het rapport ‘Successful Strategies to Enter the German Packaging Machinery Market’'. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres

Inkjetprint, labels en release liner
AWA (13,4 kB) schat de wereldwijde vraag naar labels op 66.216 miljoen m2 in 2019, een groei van ongeveer 3,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. 40% van deze volumes waren in drukgevoelige labels, 35% in gelijmde labels en 19% in sleeves. Een grafiek (75 kB) geeft een overzicht van de markt per technologie en een tabel (54 kB) de markt per regio. AWA (14 kB) voorspelt ook een groei van de wereldwijde markt voor release liner van 3,5% in 2019. Een grafiek (368 kB) geeft de markt per regio weer. Volgens Smithers is de markt voor inkjetprint momenteel $80,4 miljard en zal deze in 2025 naar verwachting $118,2 miljard bedragen. De markt wordt besproken in een recent artikel.

Herbruikbare verpakkingen
De Reusable Packaging Association (RPA) heeft onderzoek uitgevoerd naar de herbruikbare transportverpakkingsindustrie (executive summary, 369 kB) om inzicht te krijgen in de recente prestaties en de toekomstige groei van de industrie. In een overzichtsartikel (715 kB) over herbruikbare verpakkingen, gepubliceerd in Resources, Conservation & Recycling: X bekijken onderzoekers van de Universiteit Utrecht de milieu- en economische effecten en bespreken de barrières en mogelijkheden vanuit retailer, producent, consument en beleidsperspectief.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.