Marketing, verkoop en consumentengedrag - juni 2019

27 juni 2019

Toekomst van verpakken
Informatie over ontwikkelingen op het gebied van verpakken is te vinden in de Raconteur-krantenbijlage Future of Packaging 2019 die te downloaden is na het invullen van uw gegevens. Smithers Pira heeft onlangs 3 artikelen gepubliceerd over marktontwikkelingen in verschillende sectoren. Eén artikel identificeert de belangrijkste drijfveren van en trends voor de flexibele verpakkingsindustrie. Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor de markt. In een ander artikel worden de factoren geïdentificeerd die de markt voor anti-counterfeiting verpakkingen bepalen. In het derde artikel worden 5 belangrijke marktontwikkelingen en -kansen geïdentificeerd voor speciaal papier.
Amazon is het meest waardevolle merk ter wereld, volgens het 2019 BrandZTM Top 100 Most Valuable Global Brands rapport (47,62 MB) van WPP en Kantar.

Marktinformatie – Labels en printing
HP heeft het rapport "Unwrapping the Packaging Opportunity with Digital Printing" gepubliceerd. Het rapport belicht de rol van digitaal drukwerk en de waarde die het voor merkeigenaren oplevert, waardoor printers en converters inzicht krijgen in de trends en strategieën van hun klanten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Een nieuw rapport van Smithers Pira analyseert hoe nieuwe eisen van labelafnemers en veranderende marktdynamiek de keuze van labelmaterialen en de implementatie van innovatieve labeltechnologieën tot 2024 zullen beïnvloeden. U kunt meer lezen over de belangrijkste trends voor verschillende labels in een recent gepubliceerd artikel.

Effect van het ontwerp van chocoladeverpakkingen
Onderzoekers van The University of Melbourne evalueerden het effect van het ontwerp van chocoladeverpakkingen. Ze ontdekten dat de smaak van de deelnemers wordt beïnvloed door hun verwachtingen op basis van de verschillende wikkelontwerpen, vooral wanneer de verwachtingen niet worden ingelost. Een artikel (1,66 MB) is gepubliceerd in Heliyon.

Verpakken en milieu – wat consumenten in verschillende landen vinden
Canada: Voorlopige resultaten (2,25 MB) van een recent onderzoek van Dalhousie University laten zien dat 71% van de respondenten voorstander is van een verbod op alle eenmalige plastic verpakkingen voor voedsel. NL: 95% van de Nederlanders vindt dat afval scheiden ‘hoort’, zo blijkt uit de Afval Barometer van SUEZ. Mensen maken echter nog veel onbedoelde missers waardoor er nog steeds veel producten in de verkeerde afvalbak verdwijnen. UK: In een YouGov-onderzoek in opdracht van FCC zeiden de meeste respondenten dat de individuele consument (68%) de hoofdverantwoordelijkheid draagt voor het zwerfafval van verpakkingen. Slechts een minderheid vindt dat de retailer (9%), de verpakkingsproducent (8%) of de gemeente (5%) verantwoordelijk is. How2Recycle heeft de spring 2019 Consumer Survey Report (3,86 MB) uitgebracht over wat de consument denkt over het How2Recycle-programma en hoe het hun beslissingen beïnvloedt. UK/US: Uit Nosto onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de consumenten verwacht dat modemerken duurzamer zijn. Belangrijkste gebied waar ze zich op moeten richten is het verminderen van de hoeveelheid verpakkingen (75%). U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Groei wereldbevolking en uitgavenpatronen in EU-huishoudens
Volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties (136 kB) zal de wereldbevolking de komende 30 jaar met 2 miljard mensen toenemen tot 9,7 miljard in 2050. In een recent rapport van Euromonitor wordt gekeken naar het uitgavenpatroon van EU-huishoudens tot 2030. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u een downloadlink voor het rapport.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.