Marketing, verkoop en consumentengedrag - januari 2019

12 februari 2019

Consumentengedrag
Euromonitor heeft een white paper gepubliceerd met de top 10 consumententrends in 2019 wereldwijd. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens een whitepaper (69 kB) van Evergreen Packaging hebben supermarktklanten in 2018 hogere verwachtingen van verpakkingen dan ooit tevoren. De uitdagingen worden samengevat.
Unit pricing is een manier voor retailers om de prijs van een product te tonen in relatie tot een standaard meeteenheid, zoals de kg. Dit is echter niet altijd consistent voor alle retailers of producten. Een nieuwe ISO-norm helpt consumentenproducten te vergelijken. Meer informatie over de aanschaf van ISO 21041:2018 vindt u hier.
Onderzoekers van Michigan State University hebben onderzocht of visuele afleiding de tijd die kinderen nodig hebben om kinderveilige flacons te openen verlengt. Een artikel (901 kB) over het onderzoek is gepubliceerd in PLOS one.

Consument en milieu
Volgens IRI-onderzoek geeft 72% van de EU-shoppers de voorkeur aan milieuvriendelijk verpakte producten. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Onderzoekers van Karlstad University hebben gekeken hoe het verpakkingsontwerp van invloed is op sortering. Zij ontdekten dat de keuze tussen weggooien of recyclen verrassend complex is. Tijd speelt een grote rol. Een artikel (1,29 MB) over het onderzoek is gepubliceerd in Sustainability. Uit onderzoek in opdracht van SUEZ, blijkt dat Nederlanders afval scheiden belangrijk vinden, maar in de praktijk ook lastig. Hoewel driekwart hun afval op de juiste manier denkt te scheiden, lijkt de juiste kennis soms te ontbreken. Uit onderzoek van PanelWizard voor ABN AMRO blijkt dat maar liefst 75% van de Nederlanders nog nooit heeft gehoord van de circulaire economie. Bovendien geeft slechts 9% aan precies te weten wat deze term inhoudt. Een infographic (1,08 MB) geeft meer onderzoeksresultaten.

Markt voor verpakkingsmachines en robots
Uit een nieuw rapport van de International Federation of Robotics (IFR) blijkt dat in 2017 wereldwijd 381.000 eenheden werden verscheept (+30% vergeleken met 2016). U kunt een uitgebreide samenvatting van het rapport hier downloaden (332 kB).
Ucima verwacht dat de omzet van de Italiaanse fabrikanten van verpakkingsmachines in 2018 met 6,8% zal stijgen tot 7,7 miljard euro. Volgens Acimga (15 kB) is de omzet van de Italiaanse drukkerij- en verwerkingsindustrie in 2018 met 10% gestegen tot 3 miljard euro.
PMMI heeft twee landenrapporten over de markt voor verpakkingsmachines gepubliceerd. U kunt samenvattingen voor Brazilië en Mexico downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Markt voor (bio)kunststoffen, inkten, dispensers en persoonlijke verzorging
Een rapport (2.59 MB) van European Bioplastics voorspelt dat de wereldwijde markt voor bioplastics de komende 5 jaar met ongeveer 25% zal groeien. Verpakking blijft het grootste toepassingsgebied met bijna 65% (1,2 miljoen ton) van de totale markt in 2018. Volgens recente data, verwacht de Plastics Packaging Industry Association (IK) een omzetstijging van 5,1% voor de Duitse productie in 2018 en een volumestijging van 3,9%.
In een nieuw PMMI-white paper worden de trends in de sector van de persoonlijke verzorging onderzocht. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
Smithers Pira heeft 3 nieuwe rapporten gepubliceerd. U kunt meer lezen in de samenvattingen over de groei van de 7,6 miljard dollar markt voor doseersystemen tot 2023, de stijging van de marktwaarde van verpakkingsinkt met 70%, van 5,1 miljard dollar in 2013 tot 8,7 miljard dollar in 2023 en de belangrijkste coatingtechnologieën die de kartonverpakkingsmarkt in de komende 5 jaar zullen helpen transformeren.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.