Marketing, verkoop en consumentengedrag – februari 2023

28 februari 2023

Verpakkingsmarkten en -trends
Mintel heeft Global Packaging Trends voor 2023 gepubliceerd. U ontvangt het rapport na het invullen van uw gegevens.
In aanloop naar interpack 2023 (4-10 mei) publiceert de organisatie een aantal expertartikelen. Recente onderwerpen zijn de zoetwarenmarkt en cosmeticaverpakkingen.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldmarkt voor antimicrobiële verpakkingen tegen 2029 een waarde van $17,25 miljard bereiken. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting. Een ander rapport van Fortune Business Insights voorspelt dat de wereldmarkt voor farmaceutische verpakkingen tegen 2029 een waarde van $150,78 miljard zal bereiken. Meer informatie is te vinden in de rapportsamenvatting.
Aeternus heeft een financiële analyse gepubliceerd van de top 25 best presterende Nederlandse verpakkingsproducenten, groothandels, drukkerijen en co-packers. U ontvangt het rapport na het invullen van uw gegevens.
Packaging Strategies heeft zijn 2022 Top 25 Converters in North America gepubliceerd.

Markt voor verpakkingsmachines
Tijdens de persbijeenkomst van interpack 2023 op 7 februari 2023 bij NVC-lidbedrijf Mpac presenteerde de organisatie een VDMA-persbericht (157 kB) en data (336 kB) over de wereldmarkt voor voedselverwerkende- en verpakkingsmachines. Ook werden een VDMA-persbericht (154 kB) en een rapport (216 kB) over de West-Europese markt voor machines voor verpakte levensmiddelen gepresenteerd. Een week later publiceerde VDMA een artikel over de Duitse markt voor verpakkingsmachines.

Verpakkingsdesign
Voor zijn doctoraal-opdracht aan de Universiteit Twente heeft Matthijs Mondria op 9 februari 2023 een voordracht gehouden getiteld ‘Next generation drinking solution for beverage carton portion packs, balancing sustainability and convenience‘. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.
In een studie (4,5 MB), gepubliceerd in het International Journal of Gastronomy and Food Science, analyseren Universiteit van Mondragon-onderzoekers de invloed van het verpakkingsontwerp op de perceptie van merkhoogwaardigheid.

Consumenten en milieu/duurzaamheid
Uit een gezamenlijke studie (1,04 MB) van McKinsey en NielsenIQ blijkt dat consumenten belang hechten aan duurzaamheid en bereid zijn daarvoor te betalen.
Volgens onderzoekers van de RMIT University zien Australische consumenten verpakkingsafval als een ernstiger milieuprobleem dan voedselafval. De studie (1,44 MB) is gepubliceerd in Sustainability.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.