Marketing, verkoop en consumentengedrag - februari 2019

06 maart 2019

Trends en markt voor verpakkingen
Volgens onderzoek van Smithers Pira in The Future of Packaging: Long-Term Forecasts to 2028 zal de wereldwijde verpakkingsmarkt naar verwachting met bijna 3% per jaar groeien tot meer dan 1,2 biljoen dollar. In een recent gepubliceerd artikel kunt u meer lezen over de vier belangrijkste trends die de toekomst van verpakkingen tot 2028 vormgeven.
Packaging Europe en Smithers Pira hebben een co-branded rapport gepubliceerd met de titel 'European Packaging Competitive Landscape Strategic Forecasts to 2023'. Een interview met een van de auteurs geeft meer informatie.
The Future 100: Trends and Change to Watch in 2019 belicht het toekomstige consumentengedrag met 100 trendvoorspellingen. U kunt dit JWT Intelligence rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Markt voor papier en karton
De productie van papier en karton in de EU was stabiel en de productie van pulp op de markt was in 2018 gestegen ten opzichte van 2017, volgens voorlopige statistieken (160 kB) van CEPI. De totale productie in 2018 bedroeg 92,2 miljoen ton.
In de samenvatting van een nieuwe studie schetst Smithers Pira vijf belangrijke trends die de papier- en kartonmarkt doen veranderen: e-commerce, big data, gewichtsvermindering, intelligente/slimme sensoren en recycleerbaarheid. In de samenvatting van een andere studie kijkt Smithers Pira naar vijf belangrijke trends die de toekomst van de markt van golfkartonverpakkingen veranderen: e-commerce, fit-to-product, duurzaamheid, veranderingen in de retail en de ontwikkelingen in digitaal bedrukken.

Het kopen van voedingsmiddelen
FRUIT LOGISTICA heeft een nieuw trendrapport (3,06 MB) gepubliceerd waarin de rol van verse producten in de supermarktketen onder de loep wordt genomen. Het biedt inzicht in hoe een aantal factoren de vraag van de consument beïnvloeden. Uit onderzoek aan de Universiteit Gent blijkt dat consumenten producten lekkerder en gezonder vinden wanneer ze een biolabel dragen, dan wanneer ze geen biolabel dragen. De samenvatting van een artikel gepubliceerd in Food Research International geeft meer informatie.
Consumenten tonen een groeiende bereidheid om innovatieve, op nanotechnologie gebaseerde oplossingen te gebruiken in de voedselverpakkingsindustrie, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek dat in Europa en Azië is uitgevoerd in het door de EU gefinancierde NanoPack Project.

Ontwikkeling van verpakking die actieve ingrediënten doseert - Doctoraalopdracht
In het kader van zijn doctoraalopdracht aan de TU Twente heeft Goffe-Jan Reinder Mellema op 17 januari een voordracht gehouden getiteld ‘The development of a packaging format for dosing active ingredients’. Voorzitter van de examencommissie was prof. dr. ir. R. ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.