Marketing, verkoop en consumentengedrag – augustus 2023

04 september 2023

Markten voor verpakkingen en verpakkingsmachines
Volgens statistieken (2,86 MB) van Cepi, is in 2022 het papier- en kartonverbruik in de EU met 3,5% gedaald ten opzichte van 2021. De productie is met 6,1% gedaald. Voorlopige cijfers (2,69 MB) gepresenteerd door de International Federation of Robotics (IFR) tonen dat in 2022 bijna 72.000 nieuwe industriële robots zijn geïnstalleerd in de EU, 6% meer dan in 2021. PMMI heeft een rapport gepubliceerd met de titel ‘2023 Colombia Packaging and Processing Machinery Market’. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
Volgens Smithers hebben flexibele plastic, papieren en folieverpakkingen gematigde groeivooruitzichten voor de komende vijf jaar. Meer informatie is te vinden in een whitepaper die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens. Smithers heeft ook infographics gepubliceerd over vezelverpakkingen en papieren versus plastic verpakkingen die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.
Fortune Business Insights heeft een aantal marktrapporten gepubliceerd die u kunt kopen. De onderwerpen zijn: anti-counterfeiting verpakkingen, drankverpakkingen, caps & closures, cosmetische verpakkingen, farmaceutische verpakkingen, retail ready verpakkingen en zeevruchtenverpakkingen. U kunt meer informatie vinden in de samenvattingen van de rapporten.

Voeding en verpakkingen
Een recent Backslash-rapport dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens bespreekt vier kansen voor disruptieve groei in voeding.
Nieuw onderzoek (3,63 MB) van Reloop en CRI (319 kB) toont aan dat statiegeldsystemen geen waarneembaar effect hebben op de verkoop van dranken.
Een Sangu artikel (674 kB), gepubliceerd in het AGORA International Journal of Economical Sciences, bespreekt hoe intelligente verpakkingen als marketingtool kunnen dienen.

Verpakkingsontwerp
Voor zijn doctoraal-opdracht aan de Universiteit Twente heeft Wouter ten Dam op 17 augustus 2023 een voordracht gehouden getiteld ‘Driving sustainability in packaging design’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.
Universiteit van Dhaka-onderzoek (349 kB) gepubliceerd in het Jurnal Psikologi dan Psikologi Islam, kijkt naar welke verpakkingskenmerken de meest cruciale rol spelen bij aankoopbeslissingen.
Een UiTM-paper (931 kB) getiteld 'The Utilization of Augmented Reality (AR) Applications as Packaging Design Enhancement' is gepubliceerd in het International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences.

Consumenten en duurzaamheid
Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat consumenten over de hele wereld verschillende meningen hebben over welk type verpakking het meest duurzaam is. Onderzoekers van de Universiteit van Florence bestudeerden hoe consumenten plastic foodverpakkingsalternatieven relatief waarderen, te weten de onverpakte optie en bioplastic verpakkingen. Het onderzoek (1.003 kB) is gepubliceerd in Environmental and Resource Economics.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.