Marketing, verkoop en consumentengedrag - augustus 2019

05 september 2019

Verpakking als schepper van de toekomst
Voor het 40-jarig jubileum van FachPack is een speciale uitgave van de "Zukunftsmacher Verpackung" (Verpakking als schepper van de toekomst) gemaakt met artikelen uit de branche over trends die de koers zullen bepalen. U kunt de publicatie online lezen (in het Duits).

Markten voor gepersonaliseerde verpakkingen, biopolymeren, EU-papier/karton
In een intelligence briefing over gepersonaliseerde verpakkingen verkent PreScouter de huidige stand van zaken aan de hand van voorbeelden van bedrijfscampagnes en commercieel verkrijgbare producten. U kunt de briefing downloaden na het invullen van uw gegevens. In een artikel identificeert Smithers Pira belangrijke trends in de markt voor biopolymeren. Een nieuw rapport (3,11 MB) toont dat de CEPI-leden in 2018 92,2 miljoen ton papier en karton produceerden, met eenzelfde productieniveau als in 2017 en profiterend van een gezond economisch klimaat. Voor het eerst sinds de jaren 90 werden 9 nieuwe fabrieken geopend en 2.000 nieuwe banen gecreëerd met een totale omzetstijging van +3%.

Markt voor verpakkingsmachines in Italië en Duitsland
UCIMA meldt dat de Italiaanse verpakkingsmachine-industrie een gestage groei laat zien met een totale omzet van €7,85 miljard in 2018, 9,4% meer dan het jaar ervoor. Meer statistieken vindt u hier (773 kB). Volgens de VDMA steeg de productie van Duitse voedselverwerkende en verpakkingsmachines in 2018 met 8%, het hoogste groeipercentage in het huidige decennium.

Consumentengedrag
In een artikel (532 kB) gepubliceerd in het Indian Journal of Research kijken Utkal University Of Culture onderzoekers naar de rol van verpakkingen in het koopgedrag van de consument. Voor haar proefschrift (1,23 MB) aan de Wichita State University onderzocht Kaitlin Miller hoe consumenten reageren op verpakkingen en designelementen van melk. In een whitepaper verkent Trace One de veranderende aard van het consumentengedrag. Na een terugblik over het laatste decennium wordt 2018 specifiek geanalyseerd en worden de trends in consumentengedrag voor de toekomst besproken. U kunt de paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

Consumenten en verpakkingsafval
Penn State-onderzoekers hebben ontdekt dat de kans op recycling groter is als consumenten worden herinnerd aan de producten die te maken zijn met het gerecycled materiaal. Meer dan de helft van de consumenten zegt bereid te zijn meer te betalen voor producten ontworpen om te worden hergebruikt of gerecycled, blijkt uit onderzoek van Accenture. Plastic wordt beschouwd als het minst milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal (77%) en papier als het meest milieuvriendelijke (55%). Een nieuw rapport (423 kB) van Zero Waste Scotland laat zien dat Schotten onbewust honderden miljoenen ponden uitgeven aan eenmalige verpakkingen.

Consumenten en productinformatie/claims
Uit een nieuwe studie (1,21 MB) van NSF International blijkt dat 61% van de Amerikanen zich zorgen maakt over de producten die zij in en op hun lichaam stoppen. 34% zegt echter dat ze zelden of nooit productclaims raadplegen. De aanhoudende groei van duurzame producten met een keurmerk in de NL supermarkten heeft geleid tot een verdubbeling van de omzet in 4 jaar tijd. Dit blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail (985 kB) van onderzoeksbureau IRI. Volgens de uitspraak (821 kB) van de Reclame Code Commissie (RCC) in een zaak aangespannen door papierenkarton.nl, zijn de milieuclaims van Stone Paper misleidend. Het betreft onder meer claims op het gebied van recycling, ontbossing en CO2-emissies.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.