Marketing, verkoop en consumentengedrag – april 2020

07 mei 2020

COVID-19
IRI publiceert met regelmaat rapporten over de impact van COVID-19 voor CPG-fabrikanten en retailers. U kunt de rapporten gratis downloaden (scroll naar beneden).
Het tijdschrift Packaging World heeft lezers bij CPG's en merkhouders ondervraagd om te zien hoe de industrie met de COVID-19-crisis omgaat. Een recent artikel geeft eerste inzichten in de resultaten.

On-the-go verpakking
In het kader van zijn doctoraalopdracht aan de Universiteit Twente heeft Herman van de Beek op 6 maart 2020 een voordracht gehouden getiteld ‘Designing the next generation of spoonable cups for on-the-go consumer convenience and environmental sustainability’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design Andy Management bekleedt.

Trends in voeding voor huisdieren
PMMI heeft onlangs het rapport ‘Trends and Drivers Impacting the Pet Food Industry’ gepubliceerd. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mail adres.

Kindermelkverpakkingen
Twee artikelen over kindermelkverpakkingen zijn onlangs gepubliceerd in Archivos Latino Americanos de Nutrición. In één artikel (566 kB) analyseren onderzoekers van de Jingdezhen Ceramic University de marketingstrategieën. In het andere artikel (830 kB) bespreken onderzoekers van de Qilu Normal University het ontwerp van de verpakkingen.

Yoghurt - Effecten van verpakkingskleur en gezondheidsclaims
Onderzoekers van de Universitat Oberta de Catalunya bestudeerden de effecten van de kleur van de verpakking en de gezondheidsclaims van een fictieve fruityoghurtverpakking op de houding ten opzichte van het product en de koopintentie van de consument. Een artikel (662 kB) is gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health.

Biobased en biologisch afbreekbare kunststoffen in Denemarken
Eunomia heeft een rapport gepubliceerd over biobased en biologisch afbreekbare kunststoffen in Denemarken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Milieu
In samenwerking met PackagingInsights heeft Innova Market Insights haar Top Packaging Trends 2020 onthuld, met "The Language of Environmental Sustainability" als leidende trend.
Onderzoek van Duo UK onder 100 senior retailprofessionals laat zien dat de kloof tussen het duurzaamheidsideaal en het realisme dreigt toe te nemen: de Green Gap. 53% van de bedrijven denkt dat het verminderen van de milieu impact de komende tien jaar de belangrijkste factor zal zijn bij het bepalen van verpakkingsstrategieën. Op de vraag welke factoren de strategieën in het komende decennium zullen beïnvloeden, antwoordt echter 59% van de bedrijven 'kosten'. U ontvangt het rapport per e-mail na het invullen van uw gegevens.
Het Hi-Cone State of Plastic Recycling rapport (7,14 MB) kijkt naar consumentenopinies over het recyclen van plastic verpakkingen. Het rapport toont onzekerheid over welke materialen beter zijn voor het milieu en een groot gebrek aan vertrouwen in het recyclingsysteem, waarbij een derde gelooft dat slechts een kwart van wat ze in hun recyclingbakken doen, ook daadwerkelijk wordt gerecycled.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.