Marketing, verkoop en consumentengedrag - mei 2019

29 mei 2019

Merken van plan meer uit te geven aan verpakkingen
Veel merken zijn van plan de komende maanden meer uit te geven aan verpakkingen, zo blijkt uit een nieuwe studie van L.E.K. Consulting. In een onderzoek onder 250 merkeigenaren zegt 75% te verwachten dat ze het komende jaar meer zullen uitgeven aan verpakkingen. Bijna een derde van hen zal dit doen met meer dan 10%. Dit is een stijging ten opzichte van 2018 (65%) en 2017 (40%). U kunt meer lezen in de uitgebreide samenvatting (474 kB).

Print
Wereldwijd gaat het goed met print volgens het 6e drupa Global Trends Report 2019. De sterkste marktsectoren zijn verpakking en functioneel. De vraag naar digitaal drukwerk in verpakkingen groeit, waarbij het aantal SKU's dat digitaal drukwerk specificeert, dit jaar met ongeveer 5% is gestegen voor alle verpakkingstypes behalve etiketten (al op 40%). U kunt een uitgebreide samenvatting (1,03 MB) van het rapport downloaden. Uit onderzoek van Smithers Pira in ‘The Future of Digital Versus Offset Printing to 2024’ blijkt dat verpakkingen en etiketten de snelst groeiende eindtoepassing zijn in de komende 5 jaar. U kunt meer lezen in een recent gepubliceerd artikel.

Accessible design: ISO-norm voor tastbare informatie
Vandaag de dag moeten veel mensen met een visuele handicap of met verminderd gezichtsvermogen verschillende hulpmiddelen bij elkaar zoeken om alledaagse voorwerpen te kunnen gebruiken. Maar dit zal veranderen dankzij de nieuwe ISO-norm ISO 24508:2019 voor accessible design over tastbare informatie voor het gebruik van alledaagse producten.

Trends die van invloed zijn op toekomst consumentenindustrie
Hogan Lovells heeft Consumer Horizons gepubliceerd, de jaarlijkse publicatie van het bedrijf over huidige en veranderende trends die van invloed zijn op de toekomst van de consumentenindustrie. Vorig jaar zagen bedrijven in de consumentenindustrie een golf van disrupties en transformaties, het jaar 2019 belooft uitdagingen van vergelijkbare of grotere omvang. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Houding van consumenten ten opzichte van duurzame verpakkingen
In het rapport ‘Sustainable Packaging Unwrapped’ kijkt GlobalWebIndex naar de houding van UK en US consumenten ten aanzien van duurzame verpakkingen, de motivatie deze verpakkingen te ondersteunen en wat dit betekent voor merken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Voedingsmiddelen als gezond en/of natuurlijk ervaren - invloed van verpakking
Matte oppervlakken, dat wil zeggen oppervlakken die dof of niet-glanzend zijn, zijn een actuele trend in verpakkingen. Maar heeft het verpakkingsoppervlak invloed op wat consumenten denken over het product in de verpakking? Onderzoekers van de Vienna University of Economics and Business ontdekten dat voedsel in matte verpakkingen als natuurlijker kan worden ervaren. Wel geldt het effect van matte verpakkingen alleen voor vrij kunstmatige producten. Een artikel over het onderzoek is gepubliceerd in Marketing Letters (1,77 MB).
Onderzoekers van INSEAD hebben vastgesteld dat het soort gezonde claims op bepaalde voedingsmiddelen volledig los kan staan van de werkelijke voedingskwaliteit. Toch hebben deze boodschappen een directe invloed op de verwachtingen van de consument ten aanzien van de smaak, de gezondheid en de dikmakende effecten van hun voedsel en hun voedselkeuzes. Hun artikel is gepubliceerd in het Journal of Public Policy & Marketing (916 kB).

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.