HRM en competentieontwikkeling – november 2020

01 december 2020

Niet aan het werk gerelateerd letsel veroorzaakt door transportverpakkingen
Een in het Journal of Safety Research gepubliceerde studie (329 kB) van The Pennsylvania State University beschrijft de incidentie en epidemiologie van niet aan het werk gerelateerd letsel veroorzaakt door pallets, bijvoorbeeld in supermarkten, zoals gemeld door Amerikaanse noodhulpdiensten. Er komen steeds meer pallets in winkelomgevingen en de ongelukken nemen toe, bijvoorbeeld door de doe-het-zelf trend en thuisgebruik van pallets. Dit geldt vooral voor oudere klanten.

Preventie van beroepsziekten veroorzaakt door fysieke overbelasting
In Nederland melden zich jaarlijks 113.000 werknemers met een beroepsziekte die veroorzaakt wordt door een te hoge lichamelijke belasting tijdens het werk. In totaal zijn er 460.000 mensen met een beroepsziekte aan het bewegingsapparaat. Onderzoeksinstituut TNO beschrijft alle cijfers en feiten in een rapport (1,92 MB) en factsheet (58 kB).

Studie over de toekomst van de werkgelegenheid
Het Future of Jobs rapport (10,59 MB) van het World Economic Forum (WEF) brengt de banen en vaardigheden van de toekomst in kaart en volgt het tempo van de veranderingen. Het werpt licht op de COVID-gerelateerde verstoringen in 2020, in de context van een langere geschiedenis van economische cycli en de verwachte vooruitzichten voor de invoering van technologie, nieuwe banen en vaardigheden in de komende vijf jaar.

Trends in leren op de werkplek in 2021
Het 2021 Workplace Learning Trends Report van cursusaanbieder Udemy analyseert welke vaardigheden het afgelopen jaar in de consumptie van Udemy for Business zijn toegenomen als gevolg van de aanpassing van de werknemers aan de COVID-pandemie. Udemy onderzocht ook het leergedrag van duizenden wereldwijde bedrijven om de zes trends vast te stellen die de werkplek in 2021 zullen bepalen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Top 5 prioriteiten voor HR managers in 2021
Gartner ondervroeg meer dan 800 HR-managers in 60 landen en alle belangrijke industrieën om HR-trends te identificeren en de HR-prioriteiten en verwachte uitdagingen voor 2021 te beoordelen. Het opbouwen van kritische vaardigheden en competenties staat bovenaan de lijst, maar HR-managers zullen ook prioriteit geven aan personeel en werk(her)ontwerp, leiderschap, het inspelen op toekomstige werkplekken en het verbeteren van de werkervaring van de werknemer. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Trends in leerontwikkeling in 2021
Het 2021 Global Culture Report (25,17 MB) van O.C. Tanner meet veranderingen in de zes kernelementen van de cultuur die samen bepalend zijn voor de beslissingen van een werknemer om zich aan te sluiten bij, zich te engageren met en zich in te zetten op het werk. Ze noemen deze elementen Talent Magnets™ vanwege hun kracht om mensen aan te trekken en te verbinden met hun teams en organisaties. In het bijzonder wordt de impact van COVID op de betrokkenheid van medewerkers geanalyseerd.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.