HRM en competentieontwikkeling – juni 2023

04 juli 2023

Uitdagingen HRM en onderwijs in verpakkingen besproken op Miniconferentie
De HRM-uitdagingen voor professionals en bedrijven in de verpakkingsindustrie werden op 27 juni 2023 gezamenlijk geanalyseerd in de 7e jaarlijkse NVC Miniconferentie De toekomst van werk en opleiden in verpakken. U vindt hier de opname en de presentaties.
Neem contact op met NVC Manager Opleidingen en Trainingen Oscar Faber voor meer informatie.

Geen beleid voor hybride werken? Dan mist u deze groeikansen
Europese bedrijven blijven het volledige potentieel van hybride werken missen, zo blijkt uit een nieuwe analyse van Ricoh Europe. Voor het onderzoek (infographic, 2,77 MB), uitgevoerd door Opinium, werden 6.000 werknemers en 1.500 besluitvormers over het hele continent ondervraagd. Zakelijke leiders zeggen dat werknemers gemiddeld 4% productiever zijn in een hybride setting, wat neerkomt op een plus van €113 miljard voor de Europese economie in vergelijking met pre-pandemische manieren van werken.

Generatieve AI heeft sterk effect op het personeelsbestand en de productiviteit
Volgens KPMG LLP heeft generatieve AI een steeds groter effect op de manier waarop organisaties zakendoen en heeft het nu al invloed op het personeelsbestand. 72% van de respondenten in een onderzoek onder 225 Amerikaanse leidinggevenden zei dat generatieve AI een belangrijke rol zou kunnen spelen bij het verhogen van de productiviteit.

Werknemers VK minder betrokken, minder voldaan en meer gestrest in hun baan
De CIPD Good Work Index 2023, gebaseerd op inzichten van meer dan 5.000 werknemers in het VK, waarschuwt voor een 'langzaam afglijden naar middelmatigheid'. Het rapport (1,5 MB) toont dat verschillende belangrijke maatstaven voor de kwaliteit van werk de afgelopen jaren achteruit zijn gegaan, met gevolgen voor individuen, bedrijven en de economie in het VK.

Blootstelling aan chemische stoffen op het werk: EU-Raad bepaalt zijn standpunt
De EU Raad kan gaan onderhandelen met het Europees Parlement over een nieuw initiatief (385 kB) om werknemers te beschermen tegen gezondheidsrisico's in verband met blootstelling aan chemische stoffen. De gewijzigde richtlijn over de grenswaarden voor lood en de anorganische verbindingen daarvan en diisocyanaten stelt nieuwe grenswaarden vast voor blootstelling op de werkplek.
NVC is nauw betrokken bij een EU-innovatieproject dat zich richt op Safe By Design-verpakkingen op dit gebied. Neem contact op met Corné Huijben (NVC Manager Kennisontwikkeling en Projecten) voor achtergrondinformatie hierover.

Supply chain werknemers zijn tevreden, maar betere werk-privé balans in EU
De Association for Supply Chain Management (ASCM) heeft hun 2023 Supply Chain Salary and Career Report gepubliceerd. De tevredenheid blijft hoog, met 2/3 van de respondenten die een hoge carrière-tevredenheid rapporteren. Europese professionals hebben een betere werk-privé balans: 76% heeft vier of meer weken vakantie en 60% wordt niet verwacht na werktijd nog aan het werk te zijn. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Global Skills Report van Coursera: toegang tot analyse van vaardigheden wereldwijd
Het Global Skills Report 2023 van Coursera biedt toegang tot informatie over inzichten in de ontwikkeling van vaardigheden en loopbaanbereidheid van meer dan 124 miljoen studenten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.