HRM en competentieontwikkeling – juni 2020

29 juni 2020

Voorspelling EU-vaardigheden: uitdagingen en kansen in het coronavirustijdperk

Cedefop heeft zijn 2020 skills forecast gepubliceerd, waarin de jaarlijkse behoefte aan werkgelegenheid in alle sectoren en beroepen in de EU-lidstaten (plus enkele andere landen) tot 2030 wordt geschat. Cedefop stelt dat ondanks de kortetermijncrisis van Corona de belangrijkste langetermijnfactoren (zoals de vergrijzing van de bevolking, het toenemende gebruik van automatisering en kunstmatige intelligentie, de globalisering, de schaarste van hulpbronnen en de ontwikkeling naar een koolstofneutrale economie) nog steeds de belangrijkste drijfveren voor verandering zullen zijn.

2020 Wereldtrends menselijk kapitaal

In zijn 10e jaarlijkse 2020 Global Human Capital Trends rapport (6,49 MB), "The social enterprise at work: Paradox als een pad naar voren," onderzoekt Deloitte manieren voor een duurzame bedrijfsvoering door het vinden van de kruising tussen mens en technologie en het definiëren van de kernattributen die in de organisatie moeten worden ingebed om die integratie te creëren en te ondersteunen. Na ongeveer 55.000 managers gedurende tien jaar te hebben ondervraagd, is dit de grootste longitudinale studie in zijn soort.

Canada: hoe ziet de werkgelegenheid er in 2030 uit?

Nu Canada en de wereld worstelen met de COVID-19-crisis, is de noodzaak voor een beleid dat werknemers en bedrijven effectief ondersteunt in de toekomst dringender dan ooit. Ryerson’s Brookfield Institute for Innovation + Entrepreneurship (BII+E) heeft een Forecast of Canadian Occupational Growth (FCOG) gelanceerd, dat gebruik maakt van een unieke combinatie van strategische visies, deskundig inzicht en machinaal leren om in te schatten hoe de Canadese arbeidsmarkt er tegen het jaar 2030 uitziet. U kunt het rapport (5,48 MB) downloaden.

Het leren van etiquette op de werkplek aan robots

Etiquette op de werkplek is een van die dingen die wij mensen vaak leren op het werk - dingen zoals wanneer het gepast is om collega's op iets aan te spreken. Met dat in gedachten hebben onderzoekers van MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) een paper (6,27 MB) gepresenteerd over een nieuw raamwerk genaamd CommPlan dat, in plaats van robots precies te vertellen wanneer en hoe ze moeten communiceren, hen een paar high-level principes voor goede etiquette geeft en het vervolgens aan de robot overlaat om beslissingen te nemen die het mogelijk maken de taak zo efficiënt mogelijk af te ronden.

Spiersignalen sturen robot

Intuïtie is essentieel voor succesvol kenniswerken, maar het is moeilijk aan te leren - vooral aan een machine. Om dit te verbeteren heeft een team van MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) een paper (5,28 MB) gepresenteerd met een methode voor een meer intieme samenwerking tussen mens en robot. Het systeem heet Conduct-A-Bot en maakt gebruik van menselijke spiersignalen van draagbare sensoren om de beweging van een robot te sturen.

Infographic: thuiswerken in 2020

APQC en Supply Chain Management Review hebben in mei 2020 bij 294 supply chain-professionals informatie verzameld over de stand van zaken met betrekking tot thuiswerken voor mensen in supply chain-rollen voor, tijdens en na de wereldwijde pandemie van COVID-19. De resultaten zijn in een infographic (1,35 MB) weergegeven.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.