HRM en competentieontwikkeling – augustus 2020

08 september 2020

Amerikaanse verpakkingsprofessionals spreken zich uit in Salary Survey 2020
Packaging World doet verslag van de IoPP 2020 Salary Survey. Precies 1197 contacten binnen het American Institute of Packaging Professionals (IoPP) namen deel aan het onderzoek, waarbij ze anoniem vragen beantwoordden over hun salaris, werkzekerheid, leeftijd, opleiding en meer. Met een gemiddelde leeftijd van 44,4 jaar noemde 12% van de respondenten Corona en 9% werkzekerheid als een bron van zorg. Meer dan 70% van de respondenten verwacht echter desondanks een loonsverhoging. Het volledige rapport kan via de IoPP-website aangeschaft worden.

Slechts 34% werknemers tevreden over investering in ontwikkeling vaardigheden
Bijna een derde van de ondervraagde werknemers wereldwijd gelooft dat hun werkgevers significante investeringen doen in hun professionele ontwikkeling – maar slechts een derde is tevreden, aldus een studie van Deloitte en MIT Sloan Management Review (MIT SMR) 2020 Future of the Workforce, ‘Opportunity Marketplaces: Aligning Workforce Investment and Value Creation in the Digital Enterprise.’ Daarentegen vindt bijna 75% van de ondervraagden dat effectieve ontwikkeling van vaardigheden essentieel is voor duurzaam succes van het bedrijfsleven. Een uitgebreide samenvatting van de studie vindt u hier (1,74 MB).

OECD Employment Outlook 2020 over werkzekerheid en COVID
OECD heeft de 2020-editie van de OECD Employment Outlook gepubliceerd. Het rapport (6,91 MB) richt zich op werkzekerheid en de COVID-crisis. Hoofdstuk 1 geeft een eerste inschatting van de gevolgen voor de arbeidsmarkt van de COVID-uitbraak en de daaruit voortvloeiende economische crisis. Hoofdstuk 2 onderzoekt de ongelijke toegang tot werkloosheidsuitkeringen voor werknemers in deeltijd- en minder zekere jobs en bespreekt het moeilijke evenwicht tussen het stimuleren van de arbeidsmarkt en het bieden van inkomenszekerheid. Hoofdstuk 3 biedt een vergelijkend overzicht van de arbeidsbeschermingswetgeving in de hele OESO en bevat een beoordeling van de regelgeving voor o.m. collectief ontslag en oneerlijk ontslag. In hoofdstuk 4 wordt een nieuwe blik geworpen op de polarisatie van banen, en in het bijzonder op het uithollen van de werkinhoud in beroepen waar ‘middel’-vaardigheden vereist zijn. Ten slotte gaat hoofdstuk 5 in op de veranderende arbeidsmarktresultaten voor afgestudeerden van soorten bedrijfsonderwijs voor wie de arbeidsmarktperspectieven dreigen te verslechteren.

Onderzoek toont perspectieven voor leren en ontwikkeling
Het is duidelijk dat Corona een impact heeft op Leren & Ontwikkeling binnen organisaties. Hoe ervaren werknemers deze impact? Human resources development bureau Strategisch Opleiden stelde hierover een vragenlijst samen en kreeg 117 antwoorden, met verrassende resultaten (449 kB). Misschien wel het meest opvallende resultaat is dat een groot deel van de deelnemers in principe een positief effect van COVID op leren en ontwikkelen verwacht. Deze verwachting wordt in alle sectoren genoteerd en omvat ook het negatieve effect dat door velen wordt ervaren: een verhoogde druk op banen en budgetten.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.